Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Απανωτές είναι οι φωτιές που ξεσπούν ανά την Επικράτεια

Απανωτές είναι οι φωτιές που ξεσπούν ανά την Επικράτεια και ενώ επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες και θυελλώδεις άνεμοι. 

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα και Βοιωτία: Ένας νεκρός 

Απανωτές είναι οι φωτιές που ξεσπούν ανά την Επικράτεια και ενώ επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες και θυελλώδεις άνεμοι. Mετά από αίτημα της Ελλάδας ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την Ε.Ε.

Σε πύρινο κλοιό η Αλεξανδρούπολη

Μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης με την ένταση των ανέμων να μην υποχωρεί καθόλου και αυτό να αποτελεί έναν βασικό λόγο που το πύρινο μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ συνολικά έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Το πιο δύσκολο πύρινο μέτωπο είναι αυτό που εξελίσσεται στην Νίψα πάνω από την Εγνατία Οδό, ακολουθεί το μέτωπο από την κάτω πλευρά της Εγνατίας στο Δωρικό και είναι και το άλλο μέτωπο που κινείται από Λουτρά προς Μοναστηράκι.

Η φωτιά έχει αφήσει πίσω της καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ ειδικά στο μέτωπο της Νίψας επικεντρώνονται οι προσπάθειες για να μην ανοίξει περισσότερο η έκταση του μετώπου και κατευθυνθεί προς το δάσος.

Στην περιοχή έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής. 

Ένας νεκρός από την φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και ελαιώνες στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας.

Η φωτιά αν και πολύ κοντά στα σπίτια του Προδρόμου, εντοπίζεται στα νότια του χωριού και κινείται προς την Παραλία Σαράντη, όπου ζητήθηκε η εκκένωση των κατοίκων και των παραθεριστών προς την Θίσβη. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος έχασε την ζωή του στον Πρόδρομο, όταν πήγε στην στάνη του για να σώσει τα ζώα του και από τις αναθυμιάσεις έχασε τις αισθήσεις του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην θέση Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου από σκουπιδότοπο η φωτιά πέρασε σε χορτολιβαδική έκταση και λόγω των δυνατών ανέμων έχει πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων στα Νότια Ψαχνά και να κινηθούν προς τα Ψαχνά.

Νέο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

Παράλληλα με το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη, ξέσπασε νέα φωτιά μέσα στο δάσος της Δαδιάς, όπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης

Νέα φωτιά έχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε και στην Αττική, σε έκταση με ξηρά χόρτα στη θέση Μάνδρα Στάμου στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα.

Καβάλα: Πυρκαγιά σε ελαιώνες στο Διαλεκτό

Πυρκαγιά βρίσκεται εδω και λίγη ώρα σε εξέλιξη στο Διαλεκτό Καβάλας σε δασική έκταση, ενω καίγονται και ελαιώνες μαζί με καλλιέργειες.

Δύο πυροσβέστες μάλιστα εκγλωβίστηκαν στις φλόγες και τραυματίστηκαν έχοντας υποστεί εγκαύματα ενώ υπέστη φθορές και το πυροσβεστικό όχημα.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.