Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Γερμανία: Περισσότεροι νέοι και γυναίκες ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Αυξάνονται οι επιβάτες ηλικίας κάτω των 30 ετών  όπως και οι γυναίκες που αναχωρούν από τα γερμανικά αεροδρόμια.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του συνδέσμου γερμανικών αεροδρομίων ADV, στην οποία ρωτήθηκαν περίπου 100.000 επιβάτες που ταξίδεψαν από τα 21 διεθνή αεροδρόμια στην Γερμανία. 

Ειδικότερα:

Η ομάδα των επιβατών κάτω των 30 ετών έχει αυξηθεί στο 29%, από 21% στην πρώτη μεγάλη έρευνα επιβατών, που πραγματοποιήθηκε το 2008.

Σε ποσοστό 54%, περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια είναι κάτω των 40 ετών.

Το ποσοστό των γυναικών επιβατών αυξάνεται επίσης. Σύμφωνα με την έρευνα, το 48% όλων των επιβατών που αναχωρούν από τα γερμανικά αεροδρόμια είναι γυναίκες. Πριν από 15 χρόνια ήταν 43%.

Μια άλλη τάση αφορά ατη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών: Για όσους πηγαίνουν διακοπές ο μέσος όρος του ταξιδιού είναι 12 ημέρες, έναντι 11,2 ημέρες το 2017

Η διάρκεια παραμονής έχει επίσης αυξηθεί για άλλα ιδιωτικά ταξίδια, όπως επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς, από 12,1 ημέρες πριν από έξι χρόνια σε 12,9 ημέρες τώρα.

Οι ταξιδιώτες για επαγγελματικό σκοπό πραγματοποιούν επίσης μεγαλύτερα ταξίδια τώρα: Σήμερα, τα επαγγελματικά ταξίδια διαρκούν κατά μέσο όρο 7,3 ημέρες, σχεδόν δύο ημέρες περισσότερο από το 2017.

Η έρευνα της ADV παρέχει στοιχεία για μια εξέλιξη που παρατηρείται όλο και περισσότερο από το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού: η ανάπτυξη των ιδιωτικών αεροπορικών ταξιδιών είναι τόσο μεγάλη που εξισορροπεί τη μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των επιβατών που πραγματοποίησαν πτήση για ιδιωτικούς λόγους ή για λόγους διακοπών αυξήθηκε κατά 19% σε σύγκριση με το 2008, ενώ ο αριθμός των επαγγελματικών ταξιδιών μειώθηκε κατά 21%. Τέσσερις στους πέντε επιβάτες είναι πλέον ταξιδιώτες για ιδιωτικό λόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.