Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Κίνα: Χωρίς πρόσβαση στο internet τα smartphones για νέους το βράδυ

Κίνα: Χωρίς πρόσβαση στο internet τα smartphones των ανηλίκων μετά τις 10 το βράδυ καθώς οι Αρχές προωθούν νέους περιορισμούς με στόχο «να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο internet»

Oι κάτω των 18 ετών στην Κίνα δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση τη νύχτα στο internet μέσω των smartphones ενώ και ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στη διάρκεια της ημέρας επίσης θα περιοριστεί, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία κατά του εθισμού που παρουσιάστηκε σήμερα.

Βάσει των επερχόμενων περιορισμών, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου, κανένας ανήλικος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet μέσω φορητού τερματικού από τις 22:00 ως τις 06:00 το πρωί.

Θα τεθεί, επίσης, σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο internet μέσω των smartphones: οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.