Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

«Φεστιβάλ Βενετίας: Το “Poor Things” του Λάνθιμου κερδίζει τον Χρυσό Λέοντα»

Sueddeutsche Zeitung:  «Φεστιβάλ Βενετίας: Το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει τον Χρυσό Λέοντα»

 «Η Emma Stone πρωταγωνιστεί στη βραβευμένη ταινία του Φεστιβάλ Βενετίας. Το “Poor Things” είναι μια ασυνήθιστη, σύγχρονη ιστορία του Φρανκενστάιν. Η Hanna Schygulla εμφανίζεται σε δεύτερο ρόλο.»

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην χθεσινή βράβευση του 50χρονου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου με το Χρυσό Λέοντα στο 80ό Φεστιβάλ Βενετίας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια πειραματική παραλλαγή της ιστορίας του Φρανκενστάιν με πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα ηθοποιό Emma Stone, ενώ μεταξύ των ηθοποιών που εμφανίζονται στην ταινία συγκαταλέγονται ο Willem Dafoe, ο Mark Ruffalo αλλά και η Γερμανίδα Hanna Schygulla.

Το άρθρο αναφέρεται συνοπτικά στα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ, αλλά και την πορεία του Λάνθιμου υπενθυμίζοντας ότι έγινε γνωστός με τις ταινίες «The Favorite», «The Lobster» και «The Killing of a Sacred Deer», και επισημαίνοντας υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Μεγάλος ενθουσιασμός στην Ελλάδα» ότι τα ελληνικά ΜΜΕ και οι κινηματογραφικοί κύκλοι της χώρας υποδέχθηκαν ιδιαίτερα ένθερμα το νέο της βράβευσης.

Στα Βραβεία του Φεστιβάλ Βενετίας αναφέρεται και δημοσίευμα του Spiegel με τίτλο «80ο Φεστιβάλ Βενετίας: Το “Poor Things” κερδίζει το Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας» και υπότιτλο «Η κωμωδία “Poor Things” κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας πήρε η 25χρονη ηθοποιός της “Priscilla”  Cailee Spaeny.»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.