Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

«Η Annalena Baerbock μιλά για ‘διεθνή υποχρέωση’ στη Γάζα»

«Σε συνέντευξη στην τηλεόραση της DW η ΥΠΕΞ της Γερμανίας μιλά για το πιθανό μέλλον της Λωρίδας της Γάζας. Θεωρεί ανησυχητικούς τους ισχυρισμούς ότι η Γερμανία στηρίζει μονόπλευρα το Ισραήλ».

Σε συνέντευξή της για την τηλεόραση της DW η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, αναφέρθηκε σε διεθνή υποχρέωση για τη Λωρίδα της Γάζας, ακριβώς όπως είχε συμβεί μετά τους πολέμους στα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απλές λύσεις σε αυτόν τον πόλεμο, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη σύγκρουση. Επίσης αναφέρθηκε στη θλίψη που της προκαλούν οι εικόνες κλιμακούμενης βίας, ωστόσο, τόνισε εκ νέου ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας κατάπαυσης πυρός στην παρούσα φάση, διότι στόχος της Χαμάς είναι να καταστρέψει το Ισραήλ και η κατάπαυση θα σήμαινε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να προστατέψει τον πληθυσμό του. 

Περαιτέρω υπογράμμισε ότι, σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους και εκπροσώπους αραβικών κρατών, πράττει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλίσει στους πολίτες της Γάζας ασφαλή μέρη με πρόσβαση σε πόσιμο νερό και φάρμακα, τονίζοντας ότι τη θέση της την έχει καταστήσει σαφή και στο Ισραήλ, καθώς πρόκειται για πόλεμο ενάντια στη Χαμάς και όχι ενάντια στον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης.  Επίσης η Baerbock άσκησε κριτική στους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, ωστόσο επέκρινε και τη στάση μουσουλμάνων που κατοικούν στη Γερμανία, σύμφωνα με τους οποίους η χώρα μεροληπτεί υπέρ του Ισραήλ εξαιτίας της ιστορίας της. Τέλος, σύμφωνα με τη ίδια, προκαλεί σύγχυση το γεγονός ότι μόνο ορισμένες μουσουλμανικές οργανώσεις στη Γερμανία έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.