Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Γερμανικός τουρισμός - Περισσότερα έσοδα, αλλά λιγότεροι πελάτες

DRV: Γερμανικός τουρισμός - Περισσότερα έσοδα, αλλά 20% λιγότεροι πελάτες φέτος για τα ταξιδιωτικά γραφεία

Αν και η τουριστική χρονιά, που μόλις ολοκληρώθηκε, έφερε ρεκόρ πωλήσεων για πολλά ταξιδιωτικά γραφεία και παρόχους τουριστικών υπηρεσιών στη Γερμανία, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά ζητήματα, που προκαλούν ανησυχία στον κλάδο. 

Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας (DRV), Dirk Inger, μιλώντας το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο Best Reisen στο Μπέλεκ της Τουρκίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των εσόδων από πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων και της πελατείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν, όμως οι πελάτες μας είναι κατά 20% λιγότεροι σε ολόκληρη τη βιομηχανία το τελευταίο τουριστικό έτος, είπε, υπογραμμίζοντας:

«Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί.... Το ερώτημα είναι πού έχει εξαφανιστεί αυτό το ένα πέμπτο και αν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά τα ταξίδια διακοπών".

Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη τροποποίηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια σε επίπεδο ΕΕ. Στόχος της πολιτικής της ΕΕ είναι η αύξηση της προστασίας των καταναλωτών. Σύμφωνα με τον κ.Inger, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η Γερμανία έχει ήδη το «πιο φιλικό προς τον καταναλωτή προϊόν» στην αγορά με το πακέτο διακοπών. Σύμφωνα με το DRV, το ποσοστό των οργανωμένων διακοπών που κρατήθηκαν στη Γερμανία είναι περίπου 45% του συνόλου, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι 15%.

Ένας άλλος προβληματικός τομέας είναι η έντονη έλλειψη νέων ταλέντων. Ο Ίνγκερ απηύθυνε έκκληση στα 320 ταξιδιωτικά γραφεία, που μετείχαν στην εκδήλωση στο Μπέλεκ, γι αυτό το θέμα, λέγοντας: «Εκπαιδεύστε και φέρτε νέους ανθρώπους στον κλάδο μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.