Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Mόναχο: 37η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζει με δύο επαναληπτικές προβολές

 Η σαρωτική 37η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζει εκτάκτως με δύο επαναληπτικές προβολές – Τα «Μαγνητικά Πεδία» και το «Black Stone» έρχονται στις 6 Δεκεμβρίου στο Gasteig HP8 

Το κινηματογραφικό πάρτι της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζει εκτάκτως στις 6 Δεκεμβρίου με προβολές των σαρωτικών φετινών ταινιών «Μαγνητικά Πεδία» και «Black Stone» στην κινηματογραφική αίθουσα του Gasteig HP8 (HansPreisinger-Straße 8). Η προπώληση των εισιτηρίων για το «Black Stone» έχει ξεκινήσει online μέσα από το griechischefilmwoche.com, το greekfilmweek.com, το gasteig.de και μέσα από το muenchenticket.de.

Επίσης στα ταμεία του Gasteig HP8. Η προπώληση για τα «Μαγνητικά πεδία» ξεκινά την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18:00 ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ / MAGNETIC FIELDS

GASTEIG HP8 / PROJEKTOR Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης (Ελλάδα, 2021, 78 λεπτά) Μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ με διακρίσεις και υποψηφιότητες, τα «Μαγνητικά πεδία» (Magnetic Fields) κατέκτησαν και το Μόναχο. 

Η ιστορία της Έλενας και του Αντώνη που συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου και έρχεται ξανά στις 6 Δεκεμβρίου στο Gasteig HP8. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα βαθιά ανθρώπινο road movie που αντλεί τη γοητεία του μέσα από την απλότητά του. Γυρισμένη στην Κεφαλονιά κατά την διάρκεια του Covid, η ταινία αποσπάσει συνολικά έξι βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πέντε βραβεία στα βραβεία Ίρις του 2022, ανάμεσα στα οποία και αυτά της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας. 

20:00 ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ / BLACK STONE

GASTEIG HP8 / PROJEKTOR Σκηνοθεσία: Σπύρος Ιακωβίδης (Ελλάδα, 2023, 87 λεπτά)  

Ως πού μπορεί να φτάσει η ελληνίδα μάνα για να βρει τον χαμένο της γιο; Την απάντηση θα δώσει η έξυπνη μαύρη κωμωδία «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη. Η ταινία έχει αποσπάσει τα Βραβεία Κοινού σε Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Τεργέστης, ενώ κατέκτησε και το κοινό του Μονάχου με δύο απανωτές sold-out προβολές στην 37η έκδοση του φεστιβάλ. Η Ελένη Κοκκίδου στον ρόλο της μάνας κατέκτησε για την ανεπανάληπτη ερμηνεία της το Βραβείο Ίρις Α’ Γυναικείου ρόλου. Η τραγικοκωμωδία έρχεται στις 6 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Gasteig HP8 με μία επαναληπτική προβολή στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου.

Οι δύο επαναληπτικές προβολές αποδεικνύουν την τεράστια επιτυχία της φετινής Εβδομάδας  Ελληνικού Κινηματογράφου 2023, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Rio Filmpalast με την προβολή της ταινίας «Inside» του Βασίλη Κατσούπη. Στην αίθουσα αραβρέθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου. 

Περίπου 20 συνολικά ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους παραγωγές χάρισαν μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία στο κοινό του Μονάχου με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το σύγχρονο ελληνικό σινεμά. Στο οκταήμερο κινηματογραφικό πάρτι παρουσιάστηκαν τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες Γερμανίας. 

Σημαντικές στιγμές της φετινής Εβδομάδας του Ελληνικού Κινηματογράφου ήταν οι προβολές των ταινιών «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου και το «Πένθος – Αυτοί που μένουν πίσω» των Μυρτώ Πατσαλίδου και Μαρία Λούκα. Με το κοινό να απολαμβάνει την συζήτηση μετά το τέλος των προβολών.

Πολλές ήταν και οι ερωτήσεις του κοινού προς τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Τέλος Χρόνου», Λουκά Παλαιοκρασσά, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά την ταινία του στο κοινό της Γερμανίας. Συγκίνηση και μοναδικά συναισθήματα πλημμύρισε το Gasteig HP8 και η ρετροσπεκτίβα στον αείμνηστο Νίκο Νικολαΐδη. Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου προέβαλε τις ταινίες «Τα Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» και «Ο Χαμένος τα Παίρνει όλα». Είχε προηγηθεί η ταινία «Γλυκιά Συμμορία» στις Ημέρες Κινηματογράφου Τέχνης τον περασμένο Αύγουστο. 

Η 38η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2024.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.