Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης: Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τα 50 χρόνια του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης την Κυριακή, 19 Νοέμβρη, με μια συγκινητική και λιτή εκδήλωση. Στην κατάμεστη αίθουσα της κοινότητας ακούστηκαν Τραγούδια του Αγώνα που παρουσίασε η Χορωδία Ενηλίκων, καθώς και απαγγελίες εμβληματικών ποιημάτων, όπως του Γιάννη Ρίτσου και του Τάσου Λειβαδίτη, από μέλη της Θεατρικής Ομάδας.

Στις ομιλίες τονίστηκε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μουσειακό είδος, αλλά πηγή έμπνευσης για μια μαχητική στάση ζωής στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Μέσα από το χρονικό του ξεσηκωμού, την παρουσίαση των εξελίξεων που προηγήθηκαν αλλά και των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου αποδεικνύεται πώς ακόμα και αν οι αντίπαλοι μπορεί να φαίνονται ισχυροί και ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, ο λαός και η νεολαία μπορούν να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης και με την ερμηνεία της δημιουργίας του Μίκη Θεοδωράκη „Ο Λεβέντης“ από τη Χορωδία, οι παρευρισκόμενοι συγκινημένοι τίμησαν τους νεκρούς φοιτητές, εργαζόμενους, σπουδαστές και μαθητές - παιδιά του λαού μας που πάλεψαν τελικά και με τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτούς, στη ζωή και τις ανάγκες μας χρωστάμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας σήμερα.

Στο πνεύμα αυτό είχε προηγηθεί και πριν μερικές μέρες εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου και εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, που εδώ και 75 χρόνια παλεύει για ένα ανεξάρτητο κράτος, χωρίς κατοχή και καταπίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.