Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Άτομο με όπλο πέρασε την πύλη. Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου, καθώς άτομο με όπλο πέρασε με αυτοκίνητο την πύλη

Ωρα 20.10 Ένοπλο άτομο  πέρασε με το ΙΧ μέσα από μια πύλη του αεροδρομίου του Αμβούργου , αναγκάζοντας το προσωπικό να κλείσει το αεροδρόμιο.

Το άτομο πυροβόλησε με το όπλο δύο φορές στον αέρα, ανέφερε Die Welt, επικαλούμενη εκπρόσωπο της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία στο αυτοκίνητο βρίσκεται και ένα παιδί. Η BILD αναφέρει ότι ένα παιδί 4 ετών είναι αιχμάλωτο στο αυτοκίνητο. Λίγο πριν ο ένοπλος γίνει αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο, η σύζυγός του είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και προειδοποίησε τους αστυνομικούς με κλήση έκτακτης ανάγκης ότι ο σύζυγός της έτρεχε με το ΙΧ στο αεροδρόμιο με το παιδί.

Ώρα 23.08 Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αμβούργου Sandra Levgrün σε δήλωσή της ανέφερε ότι το ΙΧ σταμάτησε κοντά σε ένα αεροπλάνο που είχε προσγειωθεί και είχε μέσα επιβάτες. Οι επιβάτες μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες, δήλωσε, για τραυματισμούς.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τους πυροβολισμούς στον αέρα που είχε δημοσιεύσει η DIE WELT.

Aμβούργο αεροδρόμιο: Σύμφωνα με το Tagesschau (ώρα 23.20) η αστυνομία διαπραγματεύεται στα τουρκικά με τον δράστη που πιθανότητα έχει σε ομηρία το 4χρονο παιδί 

"Μόλις καταφέραμε να έχουμε επαφή με τον δράστη", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας αργά το βράδυ του Σαββάτου. Οι διαπραγματεύσεις με τον άνδρα διεξάγονται στα τουρκικά. Έκτοτε επιβεβαιώθηκε ότι στο αυτοκίνητο μαζί με τον άνδρα βρισκόταν και ένα τετράχρονο παιδί. Δεν ήταν σαφές αν υπήρχε και δεύτερο παιδί στο όχημα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Η τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας: 23.40 

Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι σταθμευμένο στo αεροδρόμιο  

Προς το παρόν υποθέτουμε ότι πρόκειται για μια διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού και αυτός είναι ο λόγος για την εκδήλωση του συμβάντος.

Η ομάδα διαπραγμάτευσης του LKA και οι ψυχολόγοι βρίσκονται στο σημείο. Υπάρχει επαφή με το άτομο που βρίσκεται στο όχημα.

Σημείωση ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ: Η αρχική ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρεται σε τουλάχιστον δυο άτομα στο ΙΧ

Τagesschau ώρα 00.01 (επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας).

Η αστυνομία υποθέτει ότι μια διαμάχη για την επιμέλεια είναι ο λόγος της ομηρίας του παιδιού. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες, το παιδί, το οποίο κρατά στο αυτοκίνητο ο άνδρας 35 ετών, βρισκόταν σήμερα Σάββατο με τη μητέρα του στο Stade.

Εικάζεται ότι ο πατέρας πήρε με βία το παιδί από τη μητέρα και ενδεχομένως το έβαλε στο αυτοκίνητο πριν οδηγήσει στο Αμβούργο και στην πίστα του αεροδρομίου

Αστυνομία Αμβούργου ώρα 00.18 

Αυτή τη στιγμή εκκενώνουμε όλα τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Αμβούργου στα οποία υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. 

Οι τερματικοί σταθμοί έχουν ήδη εκκενωθεί..

Ωρα 00.25 Δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας Sandra Levgrün στο αεροδρόμιο του Αμβούργου στο NDR (Norddeutscher Rundfunk)


Ωρα 00.45 TURKISH AIRLINES

Σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσίευσε η BILD o άνδρας εισέβαλε στον χώρο του αεροδρομίου και στάθμευσε το Audi του ακριβώς δίπλα στο αεροσκάφος της TURKISH AIRLINES. Στο αυτοκίνητο μαζί του είναι το τετράχρονο παιδί του

Ωρα 01.15 Κορίτσι είναι το τετράχρονο παιδί που έχει μαζί του ο δράστης είναι σύμφωνα με το ARD 

Ωρα 02.00 Αστυνομία Αμβούργου: Η διαπραγματευτική μας ομάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με το άτομο που βρίσκεται στο όχημα.

Ωρα 08.00: Σύμφωνα με τα ΜΜΕ η εξέλιξη επηρεάζει 3.200 επιβάτες ταξιδιώτες 

Ωρα 10.00 Αστυνομία Αμβούργου: Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Ωρα 11.00 Αστυνομία Αμβούργου: Η διαπραγματευτική μας ομάδα βρίσκεται ακόμη σε επαφή με τον ύποπτο. Προς το παρόν πρέπει να υποθέσουμε ότι έχει στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και ενδεχομένως εκρηκτικούς μηχανισμούς άγνωστου τύπου.
Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία του παιδιού. Σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις μας, το παιδί είναι σωματικά καλά. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ωρα 15.15 Μετά από 18 ώρες, η αστυνομία του Αμβούργου κατάφερε να πείσει τον Salman E. (35) να παραδοθεί. Συνελήφθη, η κόρη του Aslihan (4) απελευθερώθηκε και παραδόθηκε σε ομάδα γιατρών. Το κορίτσι και η μητέρα του μεταφέρθηκαν σε παιδιατρική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.