Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Γερμανία: «Μεγάλη έφοδος εναντίον ισλαμιστών σε επτά κρατίδια»

Κατά τη διεξαγωγή ερευνών σε επτά κρατίδια ερευνήθηκαν 54 σημεία με ισλαμικό υπόβαθρο. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ‘Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου’ και περαιτέρω πέντε  οργανώσεις. 

Σύμφωνα με την Υπουργό Εσωτερικών, Nancy Faeser, έχει τεθεί στο επίκεντρο των ερευνών η ισλαμική σκηνή της Γερμανίας, και, όπως υπογραμμίζει η Faeser, ειδικά σε μια περίοδο που οι Εβραίοι στη χώρα αισθάνονται απειλή, δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε οποιαδήποτε ισλαμική προπαγάνδα και αντισημιτική ρητορική.

Η διενεργηθείσα έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει και σε απαγόρευση του ‘Ισλαμικού Κέντρου Αμβούργου’, το οποίο θεωρείται επέκταση του Ιρανικού καθεστώτος. Επιπλέον υπάρχει η υποψία ότι, το ‘Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου’ υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ. 

O Υπουργός Εσωτερικών του Αμβούργου, Andy Grote (SPD), χαρακτήρισε τις εφόδους ως ‘δυνατό χτύπημα’, σχολιάζοντας επιπλέον ότι ο χρόνος για το ‘Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου’ τελειώνει.

Όπως τονίζεται στο Handelsblatt, υπάρχει η υποψία ότι, η προαναφερθείσα ισλαμική οργάνωση, ασκεί μεγάλη επιρροή έως πλήρη έλεγχο, σε συγκεκριμένα τεμένη και συλλόγους.

Πηγή: Handelsblatt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.