Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Γερμανική κυβέρνηση: «Η επίσκεψη Erdogan θα είναι μια πρόκληση»

Δεν αλλάζει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης ως προς την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Erdogan στη Γερμανία, παρά την αντι-ισραηλινή του στάση, αναφέρει το dpa, που επικαλείται σημερινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Steffen Hebestreit, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, παραμένει ως έχει ο έως τώρα προγραμματισμός: «Υπάρχουν πάντα δύσκολοι εταίροι, τους οποίους πρέπει να διαχειριστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hebestreit, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ακλόνητη η θέση της Γερμανίας έναντι του Ισραήλ και ότι ο Καγκελάριος, Olaf Scholz, θα την καταστήσει απολύτως σαφή στις συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο Erdogan επισκέπτεται την Παρασκευή το Βερολίνο, όπου εκτός από τον Scholz, αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Frank-Walter Steinmeier, ενώ αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χαμάς «απελευθερωτική οργάνωση» και κατηγόρησε το Ισραήλ για «φασισμό» εξαιτίας του βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας. Τέλος, παρατίθεται σημερινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε πολλά θέματα και έχει σημασία να προχωρήσουμε σε αυτά τα ζητήματα. Υπό τις παρούσες συνθήκες η επίσκεψη θα συνιστά μια «πρόκληση», σχολίασε, σύμφωνα με το dpa, ο Steffen Hebestreit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.