Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ντίσελντορφ: Στην Αθήνα το Leibniz-Montessori Gymnasium

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλαναγνωσίας "Βιβλιοδρομίες 2023" έφεραν μαθητές του Γυμνασίου και πάλι στην Αθήνα.

Στο Leibniz-Montessori Gymnasium στο Düsseldorf φοιτούν 900 μαθητές,  από τους οποίους οι 85 περίπου είναι μαθητές ελληνικής καταγωγής 3ης και 4ης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία. 

Είναι από τα ελάχιστα γερμανικά σχολεία στη Γερμανία, το οποίο έχει εντάξει εδώ και 40 χρόνια στο πρόγραμμα των Ελλήνων μαθητών ελληνικά μαθήματα, όπως τη Νεοελληνική Γλώσσα, την Ιστορία, τη Γεωγραφία και την Αγωγή του Πολίτη.

Το σχολείο λαμβάνει μέρος τα τελευταία πέντε χρόνια στον διαγωνισμό "Βιβλιοδρομίες" που οργανώνουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Κωστέα – Γείτονα». Έτσι και φέτος, τα παιδιά που διακρίθηκαν, ήρθαν  για την βράβευσή τους στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, με την μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία στην Αθήνα.

Μαζί στην αποστολή (συνοδός) για άλλη μια φορά η φιλόλογος καθηγήτρια του γυμνασίου Αλεξία Μυριούνη 

Στη φωτογραφία η καθηγήτρια Αλεξία Μυριούνη (στη μέση) με τον ΓΓΑΕ Ιωάννη Χρυσουλάκη. Αριστερά στη φωτογραφία η συνοδός καθηγήτρια και διευθύντρια του σχολείου Anja Lehmann.

Οι μαθητές του σχολείου βρέθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου στο Νέο Μουσείο Μπενάκη στην τελετή απονομής βραβείων

Γονείς και μαθητές και με τη συνοδεία της διευθύντριας του σχολείου μας κ. Anja Lehmann, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να φιλοξενηθούν από τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού του Υπ.Εξωτερικών Γιάννη Χρυσουλάκη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι μαθητές βίωσαν εκτός των άλλων την Αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο και στην Πλάκα, θαύμασαν τα όμορφα κτίρια της Αθηναϊκής Τριλογίας και του Ζαππείου, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τέλος παρακολούθησαν τον 40ό αυθεντικό Μαραθώνιο. 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.