Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

“Ο Γιος του μετανάστη” : Στο Σίδνεϋ η βραβευμένη παράσταση της ομογενούς Michaela Burger

Την βραβευμένη παράσταση καμπαρέ με τίτλο A Migrant’s Son, «Ο Γιος του μετανάστη», παρουσιάζει αύριο, στο Riverside Theatres, στο προάστειο Parramatta του , η ομογενής ηθοποιός Michaela Burger.

Πρόκειται για μία παράσταση που αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική οικογένεια μεταναστών και στον σκληρά εργαζόμενο πατέρα της Luke.

To έργο παρουσιάζει τα 100 χρόνια ιστορίας της οικογένειας της Michaela Burger, από τη Ρωσία μέχρι την αυστραλιανή ύπαιθρο, ακολουθώντας τις δυσκολίες, την εφευρετικότητα, καθώς και την τραγωδία που εμπεριέχεται σε όλες τις ιστορίες μεταναστών.

Μιλώντας στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας SBS, η κα Burger αναφέρει πως η ιστορία αυτή είναι εμπνευσμένη από τον πατέρα της, γιο Ελλήνων μεταναστών, ο οποίος την ενέπνεε σε όλη της τη ζωή, δράττοντας την ευκαιρία που της δόθηκε όταν της ανατέθηκε να γράψει αυτή την παράσταση για το Φεστιβάλ Καμπαρέ της Αδελαΐδας.

Αναφέρεται στον προπάππου της ο οποίος πολεμούσε για τους Έλληνες στη Ρωσία, όταν μια επίσκεψη από τον τότε βασιλιά της Ελλάδας, τον οποίο περιγράφει πλούσιο με μεγάλη κοιλιά, την ώρα που εκείνος και οι υπόλοιποι στρατιώτες κρύωναν και λιμοκτονούσαν, αποτέλεσε την αφορμή να ξεφύγει από τη μανία του πολέμου καταλήγοντας στην Μελβούρνη και την Αυστραλία.

Παράλληλα, αναφέρεται στην σημασία που έχει για την ίδια και τις αδελφές της να καταλάβουν από πού προέρχονται και πώς αυτό το προνόμιο που έχουν πηγάζει από πολλές θυσίες, πολλά δάκρυα και πολλή επιμονή.

«Είχαμε στην πραγματικότητα την υπέροχη ζωή που έχουμε χάρη στους προγόνους μας. Νομίζω λοιπόν ότι από αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες, για την επόμενη γενιά να καταλάβουν από πού προέρχονται», είπε.

Αναφερόμενη στην αυριανή παράσταση τονίζει τα μηνύματα που φέρει αυτή, με κυριότερο τη σημασία της οικογένειας και πως η ελληνική κουλτούρα στην οποία μεγαλώσαμε, χτίστηκε γύρω από αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή η οικογένεια έρχεται πριν από οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: SBS greek


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.