Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

O Ιωάννης Στεργιόπουλος στο Club 100 της DFB

Για την εθελοντική του προσφορά και εργασία, ο 52χρονος Έλληνας Ιωάννης Στεργόπουλος ανήκει πλέον στο Club 100" της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) για το έτος 2023.

Ο  Γιάννης Στεργιόπουλος με καταγωγή από Γρεβενά  απέκτησε το δίπλωμα διαιτητή ποδοσφαίρου και για  περισσότερα από 20 χρόνια σφύριζε αγώνες στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. 

Λόγω της νόσου (πολλαπλής σκλήρυνσης) που προέκυψε πριν χρόνια που τον αναγκάζει να βρίσκεται σε αναπηρική του καρέκλα απέκτησε έναν άλλο ιδιαίτερο ρόλο αυτόν του παρατηρητή- αξιολογητή διαιτητών σε αγώνες ενηλίκων αλλά και νέων.

Για την εθελοντική του προσφορά και εργασία, ο 52χρονος ανήκει πλέον στο Club 100" της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) για το έτος 2023. To Club 100, απαρτίζεται κάθε χρονιά από 100 μέλη της Ομοσπονδίας (τους οποίους τους προτείνονυ τα σωματεία μέλη) οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικά και εθελοντικά στο ποδόσφαιρο της Γερμανίας  

Η DFB (ομοσπονδία Γερμανικού Ποδοσφαίρου) με έδρα την Φρανκφούρτη είναι η Ομοσπονδία στην οποία συμμετέχουν 27 σωματεία/ομοσπονδίες και σ αυτήν συμμετέχουν 24.500 ποδισφαιρικοί σύλλογοι. 

Με 7 εκατομμύρια μέλη είναι η μεγαλύτερη εθνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στον κόσμο. 

Μεταξύ αυτών των 7 εκ μελών επιλέχτηκαν και φέτος τα 100 μέλη μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Στεργιόπουλος 

Το βραβείο περιλαμβάνει τη συμβολική τιμή της επιλογής ενός διεθνές αγώνα  της αρεσκείας του που μπορεί και να το παρακολουθήσει.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση / δεξίωση με όλους τους εκατό που αποτελούν το DFB Club 100 και μάλιστα στο Γερμανικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Ντόρτμουντ. 

Ο Στεργιόπουλος είχε ξεκινήσει από τις παιδικές ομάδες ως παίκτης για την ομάδα  Grün-Weiß Wuppertal αλλά παράλληλα  είχε αποκτήσει την πρώτη του άδεια διαιτητή το 1985. 

Τελικά έφτασε στην Landesliga και έπαιξε και για την Oberliga.

Λόγω της ασθένειας του, ο Στεργιόπουλος τερμάτισε την καριέρα του ως διαιτητής το 2009, αλλά από τότε εργάζεται  στην φροντίδα των νέων διαιτητών." Τους λέει στο δρόμο τους...  πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το έργο με όλες τις προκλήσεις ..το να βρίσκεσαι στο επίκεντρο του γηπέδου και όχι μόνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.