Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Scholz: ‘Όποιος επιτίθεται σε Εβραίους, επιτίθεται σε όλους μας’

Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) : «Καγκελάριος Scholz: ‘Όποιος επιτίθεται σε Εβραίους, επιτίθεται σε όλους μας’»

«Μετά τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία διεξάγει έρευνα σε πολλές περιπτώσεις για ενδεχόμενη υποδαύλιση μίσους. Σε πολιτικό επίπεδο γίνεται συζήτηση για πιθανές συνέπειες και ο Καγκελάριος στρέφεται με σαφή λόγια κατά του αντισημιτισμού.»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα „Mannheimer Morgen“ και υπό το φως περιστατικών αντισημιτισμού το τελευταίο διάστημα, ο Καγκελάριος Olaf Scholz κάλεσε τους Γερμανούς να προστατεύουν τους Εβραίους, τονίζοντας ότι «όποιος επιτίθεται σε Εβραίους, επιτίθεται σε όλους μας», για αυτό και πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση για την προστασία τους. O Καγκελάριος σημείωσε ότι το κράτος προστατεύει τα εβραϊκά ιδρύματα και ότι «δεν θα αποδεχτούμε τον αντισημιτισμό». «Έχουμε ξεκάθαρους νόμους: είναι ποινικό αδίκημα να καίει κάποιος ισραηλινές σημαίες. Είναι ποινικό αδίκημα να πανηγυρίζει κανείς για τον θάνατο αθώων. Είναι ποινικό αδίκημα να φωνάζει κανείς αντισημιτικά συνθήματα», πρόσθεσε ο Scholz και σημείωσε στη συνέχεια ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν την υποχρέωση να ερευνήσουν τέτοια περιστατικά, καθώς και ότι διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν με συνέπεια.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα πολλές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στη Γερμανία, ενώ μετά τις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου οι Αρχές ερευνούν διάφορα περιστατικά, με την υποψία της υποδαύλισης μίσους. Στην πόλη Essen της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας οι διαδηλωτές την Παρασκευή το βράδυ κρατούσαν πανό με συνθήματα υπέρ της δημιουργίας χαλιφάτου στη Γερμανία, ενώ σε διαδήλωση που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, συμμετείχαν περίπου 9.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Στον απόηχο των εξελίξεων αυτών ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου CDU, Friedrich Merz, μιλώντας στην εκπομπή του ARD, „Bericht aus Berlin“, κάλεσε τον κυβερνητικό συνασπισμό να επανεξετάσει τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον νόμο περί πολιτογράφησης, που προβλέπουν ότι μπορεί κάποιος να πολιτογραφηθεί μετά από τρία χρόνια, αντί πέντε που ίσχυε έως τώρα, εφόσον επιδείξει ιδιαίτερη πρόοδο στην ενσωμάτωση. «Αν αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο το δίκαιο για την ιθαγένεια, τότε δεν θα πρέπει να απορούμε αν λάβουν χώρα και άλλες τέτοιες διαδηλώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Merz. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο Εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τον Αντισημιτισμό, Felix Klein, με δηλώσεις του σε έντυπα του ομίλου ΜΜΕ Funke, επέστησε την προσοχή στην εχθρική στάση που έχουν μέλη της αραβικής και τουρκικής κοινότητας έναντι των Εβραίων: «Στη Γερμανία ζούσαν το περασμένο έτος περίπου 23,8 εκατομμύρια άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο, κάποιοι από αυτούς εδώ και δεκαετίες, πολλοί γεννήθηκαν εδώ. Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά του Ισραήλ στην καθημερινότητα, τις διαδηλώσεις και στο διαδίκτυο, έδειξαν ότι σε ένα μέρος αυτής της πληθυσμιακής ομάδας που είναι αραβικής προέλευσης, είναι προφανώς πολύ εύκολο να ενεργοποιηθούν αντισημιτικές συμπεριφορές», δήλωσε ο F. Klein.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.