Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Süddeutsche: «Ρόδος: Οι πυρκαγιές δεν τρομάζουν τους τουρίστες»

Süddeutsche Zeitung: «Ρόδος: Οι πυρκαγιές δεν τρομάζουν τους τουρίστες»

Η τουριστική περίοδος λήγει και η Ρόδος, παρά τις πυρκαγιές, παρουσιάζει φέτος άνοδο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μ. Μαρκόπουλο, ο οποίος σχολιάζει ότι, οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα, αφού μόνο το 5% του νησιού επηρεάστηκε από τις φωτιές, ενώ από τα 100 καταλύματα που εκκενώθηκαν μόνο τρία έκλεισαν τελικά επειδή υπέστησαν ζημιές, με τους παραθεριστές να συνεχίζουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους.

Όπως επισημαίνεται, τα τουριστικά πρακτορεία συνεχίζουν να βασίζονται στη Ρόδο, με τις κρατήσεις για το 2024 να είναι κατά 40% υψηλότερες σε σύγκριση με φέτος και την TUI να έχει αυξήσει της πτήσεις της προς το νησί, το οποίο αποτελεί μαζί με την Κρήτη ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες.  Μάλιστα η TUI σχεδιάζει αναδάσωση στο νησί της Ρόδου, το λεγόμενο «Δάσος της TUI». Από τη πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προτείνει λύσεις προς υποστήριξη των τουριστών, των οποίων οι διακοπές επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου.

Συνεπώς τα ακραία φαινόμενα στο νησί δεν φαίνεται να πτόησαν τους τουρίστες, παρόλα αυτά σε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα για την ελληνική οικονομία, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα ολοένα αυξανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Ωστόσο οι τουρίστες που αγαπούν την Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν φοβούνται, καθώς περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν την Ελλάδα συνεχώς ως ταξιδιωτικό προορισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.