Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Ρούμμενιγκε: Μνημόσυνο του Μπεκενμπάουερ στην Allianz Arena

Ο Ρούμμενιγκε θέλει το μνημόσυνο του Μπεκενμπάουερ να γίνει στην Allianz Arena ενώ ο Vogts την μετονομασία του DFB Pokal σε Beckenbauer 

foto facebook

Ο Karl-Heinz Rummenigge έπαιξε μαζί με τον Franz Beckenbauer στην FC Bayern και στη συνέχεια ήταν διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου του Μονάχου όταν ο ,,Κάιζερ,, ήταν Πρόεδρος το συλλόγου. 

Τώρα εξέφρασε μια "μεγάλη επιθυμία" 

Ο Karl-Heinz Rummenigge θέλει να οργανώσει ένα μεγάλο μνημόσυνο για τον Franz Beckenbauer. "Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, θρηνεί την απώλεια του φίλου μας Φραντς. Η Μπάγερν πρέπει να διοργανώσει ένα μνημόσυνο γι' αυτόν στο γήπεδο, ένα γήπεδο που δεν θα υπήρχε ποτέ χωρίς αυτόν", δήλωσε στην Bild. 

"Ήταν ο αρχηγός μου στην Μπάγερν, ο προπονητής μου με την εθνική ομάδα, ο πρόεδρός μας στην Μπάγερν και όχι μόνο επιτυχημένος σε όλους αυτούς τους ρόλους, αλλά και μοναδικός". Ο 68χρονος Rummenigge συνέχισε: "Το γερμανικό ποδόσφαιρο χάνει τη μεγαλύτερη προσωπικότητα στην ιστορία του".

Σύμφωνα με την "Bild", ο Rummenigge είχε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Hoeneß τη Δευτέρα για την εξόδιο ακολουθία. Η Μπάγερν θέλει να ελέγξει τη σκοπιμότητα της πρότασης. Η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει τότε στην Allianz Arena (75.024 θέσεις). 

Ο Βογκτς θέλει τη μετονομασία του Κυπέλλου DFB 

Ο πρώην συμπαίκτης του Μπεκενμπάουερ και διάδοχος του ως ομοσπονδιακός προπονητής Berti Vogts, 77 ετών, έχει μια άλλη πρόταση: ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί να φανταστεί τη μετονομασία του DFB Cup προς τιμήν του Μπεκενμπάουερ: "Είναι σημαντικό το όνομά του να μην ξεχαστεί από την επόμενη γενιά ποδοσφαιριστών. Ίσως η DFB θα πρέπει να σκεφτεί για παράδειγμα να ονομάσει το DFB Cup με το όνομα του Franz Beckenbauer, ", δήλωσε ο Vogts στην "Rheinische Post".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.