Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Ιαπωνία: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά σε διάδρομο στο αεροδρόμιο του Τόκιο

Ένα αεροπλάνο έπιασε φωτιά στον διάδρομο του αεροδρομίου Χανέντα του Τόκιο (Τρίτη 2 Ιανουαρίου), μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Associated Press.

Το βίντεο που μεταδίδεται ήδη σε ιαπωνικά δίκτυα δείχνει μια μεγάλη έκρηξη, που ξέσπασε από την πλευρά ενός αεροπλάνου της Japan Airlines καθώς αυτό τροχοδρομούσε σε διάδρομο προσγείωσης. Στη συνέχεια, η περιοχή γύρω από το πτερύγιο του αεροπλάνου πήρε φωτιά.

Πρόκειται για την πτήση 516 που ερχόταν από το Χοκάιντο, το οποίο, όπως μεταφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, εκκενώθηκε από σχεδόν 400 επιβάτες.

Όλα συνέβησαν όταν συγκρούστηκε ιαπωνικό επιβατηγό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηaneda του Τόκιο με ένα μικρό αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά το στάδιο της προσγείωσης. Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των μελών του πληρώματος και της πυροσβεστικής διασώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες της πτήσης που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο. Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν συνολικά έξι άτομα.

Ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος· οι άλλοι πέντε, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, έχουν βρεθεί και δεν επέζησαν.

Video:Tokyotronic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.