Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Δημοσκόπηση: Πολιτικό γάμο ομόφυλων, υιοθεσία, παρένθετη μητέρα

Τι έδειξε η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς από την MARC για τον ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού την Τετάρτη (24/1) 

Σε ό,τι αφορά στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το 57,8% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει «συμφωνώ» και «μάλλον συμφωνώ», ενώ το 39,8% δηλώνει «διαφωνώ» και «μάλλον διαφωνώ».

Το 75,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως συμφωνεί με την νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με ποσοστό 72,9%.

Στη ΝΔ, το 53,1% των ψηφοφόρων του κόμματος δηλώνει πως συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ το 44,2% διαφωνεί.

Σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το 55,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση τάσσεται κατά, το 28% δηλώνει «υπέρ, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις» και το 13% απαντά «υπέρ, χωρίς περιορισμούς/εξαιρέσεις».

Το 80,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

Αρνητική είναι η στάση των ερωτηθέντων απέναντι στην μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας. Το 70,2% απαντά «διαφωνώ» και «μάλλον διαφωνώ», ενώ το 26,6% δηλώνει «συμφωνώ» και «μάλλον συμφωνώ».


 Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την επιστολική ψήφο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.