Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

"Φιλία" γηροκομείου στο Viersen και σχολής Λαμπίρη Αθηνών

Viersen-Süchteln - Η Ελληνογερμανική Επιτροπή Φιλίας της ελληνικής κοινότητας του Viersen έχει ξεκινήσει μια δράση  φιλίας με τη Σχολή Λαμπίρη στην Αθήνα και το γηροκομείο στο Süchteln Fritzbruch κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία σύμφωνα και με το δημοσίευμα της  Rheinischer Sppiegel έδωσε μεγάλη χαρά στους φιλοξενούμενους στο Süchteln.

Η σχολή της Αθήνας προσφέρει μαθήματα γερμανικών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Έλληνες μαθητές δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές στα γερμανικά για τους ανθρώπους που ζουν στο γηροκομείο Compassio στο Süchteln στην περιφέρεια Viersen που είναι και η έδρα της Ελληνικής Κοινότητας..

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Φίρσεν Νίκος Ιωαννίδης, παρέλαβε τις ευχετήριες κάρτες από τις καθηγήτριες γερμανικών της σχολής τις Αγγελική Χαλανούλη και Σοφία Κοντομήτρου στην Αθήνα και τις μετέφερε στο Süchteln, όπου η επικεφαλής του κέντρου, Heike Poullie, προχώρησε στην διανομή τους. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν τελείωσε ... αφού οι ηλικιωμένοι θα απαντήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες και το νέο έτος, ώστε να καθιερωθεί η σχέση αλληλογραφίας που ξεκίνησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.