Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

DRV: Aισιοδοξία για το τουριστικό έτος

Η ταξιδιωτική βιομηχανία ατενίζει το νέο ταξιδιωτικό έτος 2024 με αυτοπεποίθηση. Βασιζόμενη σε ένα επιτυχημένο 2023 - η ζήτηση για διακοπές είναι ήδη υψηλή, ιδίως για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων (DRV) αναμένει ετήσια αύξηση των εσόδων κατά 4% για την αγορά των διακοπών και των ιδιωτικών ταξιδιών με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση. 

Αναμένεται ότι οι άνθρωποι θα δαπανήσουν συνολικά 78 δισεκατομμύρια ευρώ για ταξιδιωτικές υπηρεσίες που έχουν κλείσει πριν από την έναρξη των διακοπών τους - τόσο για οργανωμένες εκδρομές που προσφέρονται από ταξιδιωτικούς πράκτορες όσο και για ατομικά οργανωμένες διακοπές. "Αυτό σημαίνει ότι ιδίως οι μακρινές διακοπές θα παρουσιάσουν αισθητή άνοδο", επισημαίνει ο πρόεδρος της DRV Norbert Fiebig.

Αυτή η εκτίμηση για το νέο τουριστικό έτος 2023/24, το οποίο ξεκίνησε με τον ταξιδιωτικό μήνα Νοέμβριο 2023, βασίζεται σε μια νέα πρόβλεψη της αγοράς που αναπτύχθηκε από την DRV σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του κλάδου. Στο μέλλον, η τεκμηριωμένη πρόβλεψη αγοράς θα δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο -στην αρχή του έτους και πριν από τις θερινές διακοπές- με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων.

Αναμένονται περισσότεροι παραθεριστές και περισσότερες πωλήσεις, ιδίως για τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, το ανατολικό τμήμα μεσαίων αποστάσεων - με προορισμούς την Τουρκία και την Ελλάδα - θα παραμείνει ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης της γερμανικής ταξιδιωτικής αγοράς για ολόκληρο το έτος. 

"Η Τουρκία είναι ήδη ένας από τους προορισμούς με την υψηλότερη ζήτηση μεταξύ των Γερμανών παραθεριστών για αεροπορικά οργανωμένα ταξίδια το 2024", λέει ο πρόεδρος της DRV Fiebig. Για τα μακρινά ταξίδια, η DRV αναμένει συνολικά θετική εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος - με αύξηση των ταξιδιωτών κατά 11% και αύξηση των πωλήσεων κατά 18 % κατά το θερινό ταξιδιωτικό εξάμηνο. "Πολλοί προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, έχουν ανακάμψει μόνο σταδιακά μετά την πανδημία του κορωνοιού ", λέει ο πρόεδρος της DRV. Ως εκ τούτου, αναμένονται ακόμη φαινόμενα αναπλήρωσης στον τομέα των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων - ακόμη και αν αυτά επηρεάζονται από εγχώριους οικονομικούς παράγοντες και τη σχετική αβεβαιότητα μεταξύ των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.