Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Οι απόδημοι υποψήφιοι της ,,Nίκης"

Πέντε υποψήφιους από τον απόδημο έχει στο ευρωψηφοδέλτιο το κόμμα της ,,Νίκης,,. Το δικηγόρο από το Μόναχο Γεώργιο Βλαχόπουλο, τον νομικό Γεώργιο Ανθρακεύς που ζει επίσης στη Βαυαρία, την Δρ. Δέσποινα Ιατρίδου, Βρυξέλλες. την Λιάβα Κωνσταντίνα, Γερμανία, τον Ντουλμπέρη Μιχάλη, Ελβετία και Σταλίδης Ανδρέα, Μεγ. Βρετανία

Γεώργιος Βλαχόπουλος 

Ο Γιώργος Βλαχόπουλος γεννηθηκε στην Αθήνα το 1954. Αριστούχος του Α Προτυπου Γυμνασίου Αθηνών και του Νομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπ.Θεσσαλονίκης είναι Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δικηγορεί σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο στην Αθήνα και το Μόναχο απο το 1978. Διετέλεσε Επιστημονικός Βοηθός στο Πανεπιστημιο Ρεγκενσμπουργκ,  όπου ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδες στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Οικογενειακό Δίκαιο (Αριστα) 

Υπήρξε Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου (1991), της Ομοσπονδίας Ελλην.Κοινοτήτων Γερμανίας και Νομ.Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας αγωνιζόμενος για το κτίσιμο του Ελλην.Σχολείου Μονάχου και Συντακτης του Καταστατικού του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ /Μονάχου.

Υπηρετεί επι 45 χρόνια τον Απόδημο Ελληνισμό ως μαχόμενος Δικηγόρος στη Γερμανία, Αυστρια, Αγγλία Βέλγιο, Ελβετία και Ισπανία. Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

από την εκπομπή του mega 


Γεώργιος Ανθρακεύς (σύντομο βιογραφικό)

Ο Δρ. Νομικής κύριος Γεώργιος Ανθρακεύς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα  Ημαθίας. Οι βασικές νομικές σπουδες του πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία. 

Στην Γερμανία και την Κύπρο απέκτησε τους δύο μεταπτυχιακούς του τίτλους στην νομική επιστήμη. 

Ο διδακτορικός τίτλος στην νομική επιστήμη αποκτήθηκε στην περιώνυμη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2001 και από τον Ιούνιο του 2023 ευρωπαίος δικηγόρος στο δικηγορικό σύλλογο Μονάχου. 

Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Διεθνών και  Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Το 2007 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Δρ. Δέσποινα Ιατρίδου, Βρυξέλλες – Λάρισα
Διδάκτωρ Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Γάνδης (Βέλγιο) - Απόφοιτος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.,
Σύμβουλος Κτηνιατρικών θεμάτων Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, π. Ανώτερη Σύμβουλος (Senior Policy Officer) επί σειρά ετών στην ομοσπονδία των Εθνικών Κτηνιατρικών Φορέων της Ευρώπης,
π. Σύμβουλος και Nομικός Eκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εθνικών Φορέων Κτηνιάτρων που απασχολούνται στην Εκπαίδευση, την Ερευνα και τη Βιομηχανία, π. Μέλος - Eκπρόσωπος των κτηνιάτρων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency - EMA), π. Μέλος ομάδων αξιολόγησης και π. Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Αξιολόγησης και Πιστοποίησης των Κτηνιατρικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, π. Γενική Γραμματέας του Μη Κυβερνητικού Φορέα αξιολόγησης προγραμμάτων Δια-βίου Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη

Λιάβα Κωνσταντίνα, Γερμανία
Νομικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής

Ντουλμπέρης Μιχάλης, Ελβετία
Ειδικός Γαστρεντερολόγος, Ειδικός Παθολόγος,
Διδάκτωρ ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Βέρνης

Σταλίδης Ανδρέας, Μεγ. Βρετανία
Ανάπτυξη και επαλήθευση μαθηματικών μοντέλων για τη διαχείριση κινδύνου στον χώρο της ενέργειας και εμπορεύσιμων αγαθών, Δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού Αντίβαρο, Συντάκτης άρθρων γνώμης στην Εστία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.