Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Βικτώρια: Οι εορτασμοί για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

83 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μάχη της Κρήτης και το Συντονιστικό Συμβούλιο Μνήμης Μάχης της Κρήτης και της Υπόλοιπης Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, διοργανώνει μια σειρά από επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Η επίσημη δεξίωση μνήμης της Μάχης της Κρήτης προς τιμήν των βετεράνων ANZAC Greece & Crete, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου στις 7:00μμ., στην Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης.

Το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί, θα γίνει επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο προαύλιο του Μνημείου Πεσόντων (Shrine of Remembrance) στη Μελβούρνη, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει τελετή στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο στους Κήπους Domain της πόλης.

Την ίδια ημέρα, στις 7:00μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Κρητικό Χωριό ο χορός για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Μαΐου στις 10:00πμ., με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Thomastown, αμέσως μετά τα εγκαίνια του Ελληνικού Μνημείου ANZAC των Βορείων Προαστίων.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, ανώτεροι εκπρόσωποι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που επισκέπτονται την Ελλάδα για την περίσταση, οι Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις, σύλλογοι Βετεράνων και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανισμών της Βικτώριας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.