Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου για τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Με αφορμή τη συμπλήρωση (αύριο) τριών μηνών από το θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μόναχο προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή τη συμπλήρωση (αύριο) τριών μηνών από το θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μόναχο προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν που „έφυγε από τη ζωή“ ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Τον γνωρίσαμε εδώ στο Μόναχο συνεργαζόμενοι πολλές  φορές μαζί του.

Πρόσωπο με ιδιαίτερο αποτύπωμα στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.

Μία εξαιρετικά σημαντική και χαρισματική προσωπικότητα.

Πολύ ευπρεπής άνθρωπος.

Διανοούμενος πολιτικός με όραμα και μεγάλο συγγραφικό έργο.

Συμμετείχε στην ομάδα που συνέγραψε στο Μόναχο τη γνωστή διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, που είχε καθορίσει την πολιτική συμπεριφορά της γενιάς της μεταπολίτευσης στη χώρα μας.

Το 1994 με πρόταση δική του, θεσπίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η 19η Μαΐου, ως ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός που είχε βυθιστεί στη λαγνεία της κουλτούρας του χορού, του τραγουδιού και του Ποντιακού φαγητού , αυτοπροσδιορίζεται τώρα σε νέα ιστορικά επίπεδα.

Πρωτομίλησε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προέβλεψε 15 χρόνια νωρίτερα, με χρονικό προσδιορισμό ,  αυτά που αργότερα τα γνωρίσαμε ως μνημόνια.

Κινήθηκε ενάντια σε κάθε τι που ανακυκλώνει την παρακμή.

Η θέασή του είχε στέρεη πνευματική συγκρότηση, είχε τέχνη και αισθητική, Ελληνική αντίληψη του ανθρώπου.

Οι ιδέες του δικαιώθηκαν στη διαδρομή ενός ιστορικού κύκλου.

Συνομολογούσε μαζί μας για το σύνολο των δράσεων και των ιδεών που σχετίζονται με τα δημόσια πράγματα της διαχείρισης της Παροικίας μας, υπέρ του Κοινοτισμού ( έξυπνες κοινότητες τις αποκαλούσε ), του Ελληνικού σχολείου και της δίγλωσσης εκπαίδευσης.

Σε περιόδους διανοητικής στασιμότητας και παρακμής, είναι σημαντικό να μνημονεύονται από όλους μας, άνθρωποι, πολιτικοί, διανοούμενοι αυτού του βεληνεκούς, με ηθικές και πνευματικές αξίες.

Τιμώντας την μνήμη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη ,ο ΣΥΡΙΖΑ Μονάχου θα καταθέσει χορηγία, στο μη κερδοσκοπικό κοινωφελή φορέα Home-Start Hellas,για την εξυπηρέτηση των αναγκών των οικογενειών με μικρά παιδιά, μέσα στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.