Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Φοιτητές της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Kehl στην Ελλάδα

Στην καθιερωμένη τους ετήσια επίσκεψη, αντιπροσωπεία της της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Kehl  (Βάδη-Βυρτεμβέργη) επισκέφτηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικών ακαδημαϊκών ανταλλαγών υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Στην καθιερωμένη τους ετήσια επίσκεψη, αντιπροσωπεία της της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Kehl  (Βάδη-Βυρτεμβέργη) επισκέφτηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικών ακαδημαϊκών ανταλλαγών υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα η αντιπροσωπεία των Γερμανών φοιτητών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και την αντιπροσωπεία του ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα. Ακόμη επισκέφτηκαν την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔΑ), όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής και τη συμβολή της στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα αλλά και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σύγκρισης των συστημάτων τοπικής αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Γερμανίας από τον καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου Νικόλαο Κομνηνό Χλέπα. 

Οι φοιτητές της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στην πόλη Kehl της Γερμανίας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Jürgen Kientz και Jürgen Fleckenstein, επισκέφθηκαν το Ωραιόκαστρο και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης των Δήμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, αλλά και διοικητικών φορέων καθώς και για το κομβικό ρόλο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Στην καθιερωμένη τους ετήσια επίσκεψη, αντιπροσωπεία της της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Kehl  (Βάδη-Βυρτεμβέργη) επισκέφτηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικών ακαδημαϊκών ανταλλαγών υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψη τους στο Δήμο Ωραιοκάστρου συναντήθηκα με τα μέλη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπου είχαν τη ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο δράστη του και το πολύ θετικό αντίκτυπο που έχει στην τοπική κοινωνία. Αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου τους παρουσίασε δύο ενδιαφέροντα για τα σύγγχρονα προβλήματα των νέων. Εν συνεχεία,  η γενική γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου, απάντησε σε απορίες και ερωτήσεις των Γερμανών φοιτητών και των Ελλήνων μαθητών, σχετικά με την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας διοίκησης. Οι φοιτητές της επισκέφθηκαν και το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκαν  για τον τρόπο λειτουργίας του και συμμετείχαν επίσης σε συνάντηση εργασίας με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.