Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

13η Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Γερμανία

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!» και τη συμμετοχή νέων αλλά και μεγαλύτερων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 28 ως την Κυριακή 30 Ιούνη, η 13η Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Γερμανία, στο Ιμενρόιτ της Βαυαρίας.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του www.902.gr "οι φετινές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι άλλες δραστηριότητες της Κατασκήνωσης αποτέλεσαν την πρώτη συνάντηση μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Γερμανία, μετά τη μάχη των Ευρωεκλογών όπου οι Έλληνες μετανάστες και μετανάστριες ανέδειξαν το ΚΚΕ σε 2η δύναμη με ποσοστό 12,94% στη μεγαλύτερη κάλπη του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας τους ακατάλυτους αγωνιστικούς δεσμούς που έχει το Κόμμα με τους μετανάστες από την Ελλάδα"

Στην κατασκήνωση τιμήθηκε –κορυφώνοντας άλλες εκδηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος στη Γερμανία- η επέτειος των 100 χρόνων από το θάνατο του Β.Ι. Λένιν, που συμπληρώθηκε τον περασμένο Γενάρη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 29 Ιούνη το απόγευμα με την πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρετισμούς από τον Αλέξη Ματσίγγο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και εκπροσώπους της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ) και της οργάνωσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG) στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι η κατασκήνωση της ΚΝΕ Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας και ανοίγει αύριο Τετάρτη τις πύλες της για 4 ημέρες στο Ποσείδι της Χαλκιδικής με το σύνθημα «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!», είναι το μήνυμα 

Περισσότερα για τις ομιλίες και άλλες φωτογραφίες από την κατασκήνωση της ΚΝΕ Γερμανίας στον 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.