Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Πολιτικό θέμα η αύξηση του Döner Kebab στην Γερμανία

«Οκτώ ευρώ για ένα ντονέρ!» φαίνεται να φωνάζει αγανακτισμένος ένας άνδρας στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Μόναχο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter.”

Αύξηση κατά 75%

Από το 2016, οι τιμές ντονέρ κεμπάπ  στη Γερμανία έχουν αυξηθεί κατά 75 τοις εκατό (σε σύγκριση με την αύξηση του συνολικού πληθωρισμού κατά 24 τοις εκατό), σύμφωνα με μια μελέτη που βασίζεται σε αξιολογήσεις εστιατορίων κεμπάπ στο Google.

Η αύξηση ήταν ιδιαίτερα απότομη τα τελευταία δύο χρόνια, με τη μέση τιμή να αυξάνεται από 5 ευρώ το 2022 σε 7 ευρώ το 2024.

Η δυσαρέσκεια για την άνοδο των τιμών του κεμπάπ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μεταξύ της γερμανικής νεολαίας, οδηγώντας σε διαδικτυακές εκκλήσεις, προς τους πολιτικούς ηγέτες να δράσουν για τη μείωση των τιμών.

«Οκτώ ευρώ για ένα ντονέρ!» φαίνεται να φωνάζει αγανακτισμένος ένας άνδρας στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Μόναχο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok.”

«Μιλήστε στον Πούτιν! Θέλω να πληρώσω τέσσερα ευρώ για ένα ντονέρ. Παρακαλώ!».

Το θέμα έχει γίνει τόσο μεγάλο, που ορισμένοι πολιτικοί που ανήκουν στο  αριστερό κόμμα Die Linke, ζητούν φρένο στην τιμή του.

«Όταν οι νέοι απαιτούν: ‘Όλαφ, κάνε το κεμπάπ φθηνότερο, δεν είναι διαδικτυακό αστείο, αλλά μια σοβαρή έκκληση για βοήθεια!» έγραψε η Κάθι Γκέμπελ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της Αριστεράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.