Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης στην πορεία ΝÜRNBERG PRIDE

Δελτίο τύπου: O Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης (ΣΠΝ) συμμετέχει στη πορεία υπερηφάνειας 
ΝÜRNBERG PRIDE το Σάββατο 03.08.2024


                                    O Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης (ΣΠΝ) συμμετέχει στη πορεία υπερηφάνειας  ΝÜRNBERG PRIDE το Σάββατο 03.08.2024
Η παρέλαση Pride δεν είναι απλά ένα πολύχρωμο παραστατικό φεστιβάλ. Είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που τιμά την ποικιλομορφία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως ενεργή συλλογικότητα, η συμμετοχή μας στο Pride είναι οφειλόμενη για σημαντικούς λόγους, προσκαλούμε μάλιστα μέλη και φίλους να πλαισιώσουν την ομάδα συμμετοχής μας εκείνη τη μέρα.

Η παράστασή μας στην παρέλαση NÜRNBERG PRIDE εκφράζει την αλληλεγγύη μας προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αναδεικνύει την υποστήριξή μας για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου. Με τη συμμετοχή μας, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι αξίες μας περιλαμβάνουν τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η συμβολική παρουσία μας στην παρέλαση βοηθά στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και πολιτική εκπαίδευση της κοινωνίας. Μέσω της ορατότητας και της συμμετοχής μας, μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που πολύ συχνά αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι που στη κοινή αντίληψη διαφέρουν από τους άλλους. Η συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Επιπλέον, η συμμετοχή του ΣΠΝ στην παρέλαση Pride σημαίνει την αυτονόητη αναγνώριση και προαγωγή δράσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι παρελάσεις Pride είναι εορτασμοί της ελευθερίας και των κατακτήσεων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και υπενθυμίσεις των αγώνων που συνεχίζονται για την πλήρη ισότητα σε κάθε δομή και κοινωνικό θεσμό . Είναι έμπρακτες ευκαιρίες για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ζουν και να αγαπούν χωρίς φόβο.

Η ομοφοβία είναι μία πτυχή μόνο των κοινωνικών ρατσισμών. Με την απάθεια και αμεριμνησία μας ενδέχεται να ενθαρρύνουμε όχι μόνο την ομοφοβία, αλλά και το φυλετικό ή εθνοτικό ή θρησκευτικό ρατσισμό, εξ ίσου επικίνδυνα φοβικά σύνδρομα που υπόγεια αποσαρθρώνουν τις κοινωνίες μας.

Ας μη ξεχνάμε ότι και οι Έλληνες του Πόντου θυματοποιήθηκαν, επειδή στην αντίληψη της τότε πλειοψηφίας διέφεραν. Κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και εκπατρίστηκαν ως αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς.


Η διαφορετικότητα των ανθρώπων δεν θα πρέπει να οδηγεί σε κανενός είδους καταδίωξη, περιθώριο, αποκλεισμό, χλευασμό και ακόμα ό,τι χειρότερο επακόλουθο.
Ο σύλλογος μας θα σταθεί με αλληλεγγύη στους συνανθρώπους του που ως διαφορετικοί στην επικρατούσα αντίληψη γίνονται θύματα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας.
Στη θέση αυτή ίσως βρίσκονται ή θα βρεθούν κάποια από τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους μας.

Τέλος, η συμμετοχή μας στην παρέλαση μπορεί να λειτουργήσει (ευχόμαστε!!) ως έμπνευση για άλλα άτομα και ομάδες. Όταν ένας σύλλογος δείχνει το θάρρος να σταθεί υπέρ της δικαιοσύνης και της ισότητας, ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Μπορούμε να γίνουμε παράδειγμα για την ενδυνάμωση και την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική αλλαγή και πρόοδο.

Συνοψίζοντας, η συμμετοχή μας στην παρέλαση PRIDE είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πράξη υποστήριξης. Είναι μια ΔΕΣΜΕΥΣΗ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την κοινωνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ας συμμετάσχουμε με ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και το ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, γνωρίζοντας ότι συμβάλλουμε σε έναν καλύτερο, πιο ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΣΜΟ για όλους.


 Δηλώστε συμμετοχή στην ομάδα μας, υποστηρίξτε μας στις 03.08.2024 και προχωρήστε μαζί μας για έναν πιο δίκαιο μέλλον, όπου η διαφορετικότητα είναι έμπνευση, αφύπνιση, χρώμα, φρεσκάδα και εμπλουτίζει τη καθημερινότητα και έναν ευκταίο κόσμο δημοκρατίας και ισοπολιτείας. Mπορείτε φυσικά να έρθετε να προχωρήσουμε μαζί στη πορεία και χωρίς δήλωση συμμετοσχής.

Συνάντηση στις 12:00 ώρα το Σάββατο, 03.08.2024 στο Prinzregentenufer - o δρόμος πίσω από τη Wöhrder Wiese. Η πορεία ξεκινάει στις 12.15 ώρα και τελειώνει κατά τις 14.00 ώρα στο Kornmarkt. Πάνω από 50 οργανώσεις και σωματεία και πολύ κόσμος θα πάρει εκείνη τη μέρα μέρος στη πορεία. Η θέση της κατάταξής μας στη πορεία θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες και θα ενήμερώσουμε εγκαίρως. Τα νούμερα θα καταγράφονται στην άσφαλτο, πριν ξεκινήσει η πορεία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.csd-nuernberg.de και αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις για τη συμμετοχή, μη διστάξετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε στο πλευρό μας και όχι μόνο εκείνη την ημέρα.

Happy Pride für a better world of tomorrow.



Με εκτίμηση

Για τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης


Αντώνιος Μουμούρης,

μέλος του ΔΣ-υπεύθυνος Media-Team, πρ. Αντιρπόεδρος του ver.di Migrationsausschuss Mittelfranken, πρ. Αντιπρέδρος του Queer SPD-Fürth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.