Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου: Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά

Η Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου (ΕΚΒ) διοργανώνει σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά, επιδιώκοντας να τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ανταλλάξουν ιδέες μέσω του παιχνιδιού. Τα σεμινάρια, που θα διεξαχθούν για δυο εβδομάδες στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας, θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΚΒ:

“Η Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου σας προσκαλεί στα σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια, θα δώσουμε στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να μάθουν, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ανταλλάξουν ιδέες μέσω του παιχνιδιού. Παράλληλα, θα προσφέρουμε στους γονείς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι ίδιοι, δείχνοντάς τους πώς το παιχνίδι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα μέσω των δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Οι βιωματικές ασκήσεις είναι δραστηριότητες που ενσωματώνουν την ενεργή συμμετοχή και την προσωπική εμπειρία των παιδιών, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξή τους. Μέσω αυτών των ασκήσεων, τα παιδιά θα αναπτύξουν:

-Συνεργασία και ομαδικότητα

-Επικοινωνία

-Αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση

-Ανάπτυξη ενσυναίσθησης

-Δημιουργική σκέψη

-Αυτοέκφραση

-Κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων

-Διαχείριση άγχους και συναισθηματική ρύθμιση

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερα σεμινάρια, στα οποία θα διοργανώνονται παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν για δύο εβδομάδες, με τέσσερις συναντήσεις 27.08 , 30.08, 03.09, 04.09, στις 17:00, στους χώρους της κοινότητας Mittelstr. 33, 12167 Berlin-Steglit. Η διάρκειά τους θα είναι περίπου μία ώρα και θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα. Μαζί με τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς, παρακαλούμε να δηλώσετέ την συμμέτοχή σας στο info@gr-gemeinde.de .

Η συμμετοχή είναι δωρεάν”.

Πηγή: ΕΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.