Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Έλληνες εξωτερικού: Οδηγίες Υπ. Παιδείας για εξέτασεις εισαγωγής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

 Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» και των Επαναληπτικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και, για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13-9-2024 μέχρι και την Παρασκευή 20-9-2024, (εκτός του Σαββατοκύριακου). 

Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» και των Επαναληπτικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και, για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13-9-2024 μέχρι και την Παρασκευή 20-9-2024

Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στην Επιτροπή πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά: 

1. Δύο (2) μικρές φωτογραφίες πρόσφατες και όμοιες μεταξύ τους. 

2. Δελτίο εξεταζόμενου, όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. 

3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο, αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο. 

4. Ακτινογραφία θώρακα, πάνω στην οποία θα υπάρχει φωτογραφία του υποψηφίου με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού και με τη σχετική γνωμάτευση. 

5. Καρδιογράφημα, με σχετική γνωμάτευση του ιατρού. 

6. Βεβαίωση οπτικής οξύτητας και αντίληψης χρωμάτων από οφθαλμίατρο. Οι παραπάνω Ιατρικές εξετάσεις μπορούν να εκδοθούν από νοσηλευτικό ίδρυμα του δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό και ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

είτε: Αντίγραφο Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης ή Βεβαίωση Ικανότητας (εφόσον υπάρχουν),στα οποία αναγράφεται ότι ο/η υποψήφιος/α έχει κριθεί ικανός/ή - κατάλληλος/η από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι τόποι διεξαγωγής των εξετάσεων, με έδρα τη Δ/νση Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, είναι: 

Α) Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (28ης Οκτωβρίου 157) (ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ) 

Κατάθεση δικαιολογητικών, υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων στα αγωνίσματα του Στίβου (Σφαιροβολία - Άλμα εις μήκος - Δρόμοι 200μ.)

Β) Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης (Προέκταση Αγ. Δημητρίου) (ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ)Πρακτική δοκιμασία του αγωνίσματος της Κολύμβησης μόνο τη Δευτέρα 16-9-2024 και την Πέμπτη 19-9-2024 από τις 9.00 μέχρι τις 12:00. 

Οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων από τις 8.00 μέχρι τις 11.00, στη Γραμματεία της Επιτροπής, με την κατάλληλη αθλητική ενδυμασία, μία από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα δηλώνουν την προτίμηση των τριών εκ των τεσσάρων αγωνισμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθούν τη διαδικασία της υγειονομικής εξέτασης και της πρακτικής δοκιμασίας. 

Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι θα ολοκληρώνουν την πρακτική δοκιμασία σε δύο ημέρες δηλαδή στα δύο (2) πρώτα αγωνίσματα ο υποψήφιος πρέπει να εξετάζεται την ίδια ημέρα, στο δε άλλο αγώνισμα που θα επιλέξει την επομένη ή άλλη ημέρα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να εξεταστούν ως πρώτο αγώνισμα στην Κολύμβηση, θα πρέπει προηγουμένως να προσέλθουν στο Στάδιο Αμπελοκήπων με όλα τα δικαιολογητικά, να περάσουν Υγειονομική Επιτροπή και στη συνέχεια να μεταβούν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, έχοντας μαγιό και σκούφο κολυμβητηρίου που θα καλύπτει όλο το τριχωτό της κεφαλής. 

Οι πρακτικές δοκιμασίες θα γίνουν όπως ορίζουν οι Διεθνείς κανονισμοί των αθλημάτων. Προτείνεται οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της πρακτικής δοκιμασίας να έχουν μαζί τους νερό και καπέλο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.