Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστολή συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης σε Γεν. Πρόξενο Μονάχου

Σε ανοιχτή επιστολή καλωσορίσματος του νέου Γενικού Προξένου Μονάχου προχώρησε ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης.

Η επιστολή: 

Προς: κ. Κων/νο Κοδέλλα,

Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο.

Αξιότιμε κ. Κοδέλλα,

αξιότιμε κ. Γενικέ Πρόξενε της Ελλάδας στο Μόναχο,

με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σας καθηκόντων, σας καλοσωρίζουμε στη Βαυαρία ευχόμενοι προσωπική και οικογενειακή υγεία, όπως επίσης ευδόκιμη θητεία ως επικεφαλής του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική σας επιστολή, ένδειξη των αγαθών σας προθέσεων για συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό Βαυαρίας, καθώς και με τους θεσμούς αυτού.

Είμαστε βέβαιοι για την επιθυμία σας να επιληφθείτε με αφοσίωση των θεμάτων που άπτονται των καθηκόντων σας, όπως παράλληλα να βελτιώσετε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΓΠΜ προς τους Έλληνες της Βαυαρίας.

Ο ελληνισμός της περιοχής μας συγκροτείται από-και πέριξ χιλιάδων οικογενειών, δεκάδων πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, πολυπληθών ελληνικών σχολείων σε Μόναχο-Νυρεμβέργη, πολυπληθών επίσης Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας σε περισσότερες βαυαρικές πόλεις, χιλιάδων εργαζόμενων σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα και εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Θα διαπιστώσετε σύντομα μάλιστα πως πρόκειται για, σφύζουσα δυναμικής, ευρεία κοινότητα ανθρώπων και επιπλέον δραστηριοτήτων τους όπως η διάδραση στην ελληνογερμανική αγορά προϊόντων και ιδεών, η αμοιβαία συνεργασία με τους Βαυαρικούς πολιτειακούς θεσμούς, οι αδιάλλειπτες εμπορικές και πολιτστικές σχέσεις με τη μητρόπολη, η αμφίδρομη κινητικότητα στην ελληνογερμανική ακαδημαϊκή αγορά, στις θέσεις εργασίας κ.ο.κ

Η εν γένει οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελλήνων του εξωτερικού και της ελληνικής Πολιτείας, θα συμφωνήσετε μαζί μας, διέρχεται από την ειλικρίνεια, αλληλεγγύη και εντιμότητα σχέσεων με τις οποίες συνδιαλέγονται οι απόδημοι με τους επικεφαλής διπλωματικούς υπαλλήλους των Πρεσβειών και Προξενείων της χώρας μας.

Ίσως θα ήταν περιττό το τελευταίο μας σχόλιο, εαν δεν είχαμε δυσάρεστες εμπειρίες αντιμετώπισης του οργανισμού μας από τον προκάτοχό σας.

Συμβάντα που, αλίμονο, κλόνισαν την αξιοπιστία της ελληνικής Πολιτείας έναντι του ελληνισμού, εγείροντας δυσπιστία και εντυπώσεις κρυφής ατζέντας Αθήνας- Βερολίνου-Μονάχου για τους απόδημους Έλληνες της Βαυαρίας ερήμην των.

Σας σημειώνω ως ενδεικτικά γεγονότα την απώλεια δύο ελληνικών σχολείων (Πυθαγόρας/Αριστοτέλης) με ευθύνη ολιγωρίας του προκατόχου σας, την παγίδευση των δημοσιονομικών της χώρας σε επαχθή κόστη προ της διάσωσης του ενός εξ` αυτών (Αριστοτέλη), την απαξίωση σωματείων του ελληνισμού μέσω χαρακτηρισμών ως `φολκλορικών`, την επίκληση ξένης κατασταλτικής δύναμης (Βαυαρική Αστυνομία) σε ελληνική επικράτεια (αυλή ΓΠΜ) για την έξωση από αυτή Ελλήνων υπηκόων, την απελπιστικά μακροπρόσθεσμη εξυπηρέτηση των ραντεβού στο ΓΠΜ, την αδύνατη ανταπόκριση στις τηλεφωνικές γραμμές του ΓΠΜ, την αδιαφορία επισκέψεων στη Νυρεμβέργη των δεκαπέντε χιλιάδων Ελλήνων-μάλιστα δε η μία, εν κρυπτώ, επίσκεψη του προκατόχου σας στην πόλη μας συνοδεύτηκε από απειλές ΕΔΕ σε υφισταμένους αυτού που τόλμησαν να ενημερώσουν τους Έλληνες της Νυρεμβέργης για την έλευση του ΓΠΜ!

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

αναγνωρίζουμε την επιθυμία, αλλά και ικανότητά σας να εξυπηρετήσετε επωφελώς τον απόδημο ελληνισμό Βαυαρίας, ανατάσσοντας επί τα βελτίω τη θεσμική εκπροσώπηση της ελληνικής Πολιτείας.

Με ικανοποίηση μάλιστα μαθαίνουμε πως εκκινήσατε ήδη την άμεση διαδικασία επίλυσης του μεταστεγαστικού προβλήματος του σχολείου Αριστοτέλης!

Έχετε τις ευχές του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης, αλλά κι όλου του ελληνισμού της πόλης μας, στην οποία σας περιμένουμε σύντομα με διάθεση γνωριμίας και προτάσεις συνεργασίας.

με εκτίμηση,

για τον ΣΠΝ,

Δημήτρης Λαμπρόπουλος-πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.