Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Tagesschau: Η αστυνομία αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τους συνοριακούς ελέγχους

«Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τους συνοριακούς ελέγχους έως τώρα»

«Τα σύνορα στα βόρεια και δυτικά της Γερμανίας υπόκεινται και πάλι σε τυχαίους ελέγχους εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Στόχος είναι να περιοριστεί η παράνομη είσοδος ατόμων. Η αρχική εκτίμηση της Ένωσης Αστυνομικών είναι απογοητευτική».

Μία εβδομάδα μετά την εισαγωγή των νέων συνοριακών ελέγχων σε βόρεια και δυτική Γερμανία, η Ένωση Γερμανών Αστυνομικών (GdP) εκφράζεται με σκεπτικισμό ως προς το εν λόγω μέτρο, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του αρμόδιου τμήματος για την ομοσπονδιακή αστυνομία και το τελωνείο της GdP, Andreas Roßkopf, ο στόχος ανάσχεσης της παράτυπης μετανάστευσης δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Όπως ανέφερε ο Roßkopf, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συγκριτικά λίγα άτομα χωρίς δικαίωμα παραμονής και λίγοι διακινητές. Επίσης, αναποτελεσματικό φαίνεται το μέτρο επιβολής αρνήσεων εισόδου.

Όπως περαιτέρω υπογράμμισε, τα σημεία ελέγχου και οι κεντρικοί δρόμοι έχουν απλώς παρακαμφθεί, ενώ τα μέτρα δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει αποθαρρυντικά, καθώς ‘η προώθηση αιτούντων άσυλο στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας παραμένει υψηλή’, δεδομένου ότι βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας υπάρχει η υποχρέωση προώθησης αιτούντων άσυλο και προστασία στην αρμόδια αρχή, εφόσον δεν υπάρχει απαγόρευση επανεισόδου.

Τέλος, η αστυνομία δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να ανταπεξέλθει, όπως υπογράμμισε ο Roßkopf αναφερόμενος σε σύγχρονα οχήματα έρευνας, κινητά σημεία ελέγχου, κάμερες ταχύτητας και φωτισμό, και εστιάζοντας στο ότι εν όψει φθινοπώρου και χειμώνα θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.