Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Θρακικός Σύλλογος Μονάχου: «Η Έξοδος των Θρακών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, η παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη με τίτλο «Η Έξοδος των Θρακών», από τον Θρακικό Σύλλογο Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος» , επιχειρώντας ένα ταξίδι μνήμης μέσα από το ιστορικό μυθιστόρημα του συγγραφέα, με αφορμή την συμπλήρωση 102 χρόνων από την έξοδο των Θρακών της Ανατολικής Θράκης τον Οκτώβρη του 1922.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Σιώμος, η Αθανασία Κουρτελάκη, Ιστορικός-φιλόλογος και ο Ηλίας Νταλακίδης,

Πρόεδρος Θρακικού Συλλόγου Μονάχου & Περιχώρων ο «Δημόκριτος».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Μαρία Κωστράκη, Υψίφωνος και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Φιλόλογος γερμανικής γλώσσας, ενώ την εκδήλωση συνόδεψαν μουσικά με τραγουδια της Θράκης οι: Βασιλική Κούρκουλου, Δέσποινα Ulbrich, Δημήτριος Σιμόπουλος και Παναγιώτης Χατζής.

Την συζήτηση συντόνισε ο Πασχάλης Βαϊράμης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Αικατερίνη Σόφτση, αντιπρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου & Περιχώρων ο «Δημόκριτος».

το Δ.Σ.

Θρακικού Συλλόγου Μονάχου &

Περιχώρων ο «Δημόκριτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.