Συμμετοχή Γενικής Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρας Μυρογιάννη στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου (Ναύπλιο, 27/9/2024)
Για τις Οικουμενικές Αξίες του Ελληνισμού ως Αξίες των Ηνωμένων Εθνών μίλησε η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου, που διοργανώνονται για 19η χρονιά στο Ναύπλιο, στον ιστορικό χώρο του «Βουλευτικού». Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση διακεκριμένων μελών της Ελληνικής και Διεθνούς Διεθνολογικής κοινότητας, καθώς και νέων ερευνητών πάνω σε θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Η κυρία Μυρογιάννη, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο ελληνικό σύστημα αξιών που είναι διαχρονικό, οικουμενικό και πανανθρώπινο καθώς και στον Ελληνικό Πολιτισμό που υπήρξε η απαρχή, η βάση και η συνεχής αναφορά του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Επεσήμανε τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού οι οποίες έχουν ως μέσο έκφρασης την Ελληνική Γλώσσα, ενώ σημείωσε ότι “οι απανταχού Έλληνες λειτουργούν ως φορείς και φάροι των πανανθρώπινων, οικουμενικών αξιών που διαμόρφωσαν τον Ελληνικό και τον παγκόσμιο Πολιτισμό ανά τους αιώνες”.
Η Γενική Γραμματέας ανέπτυξε τις προτεραιότητες του υπό επεξεργασία Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027, το οποίο εκπονείται με τον συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώτσηρα και την επίβλεψη του Υπουργού κ. Γεραπετρίτη. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάδειξη της νέας εικόνας ήπιας ισχύος της Ελλάδας μέσα από τη Δημόσια Διπλωματία
Τέλος, η κυρία Μυρογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών πάντα υποστηρίζει το διάλογο και τη διπλωματία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. “Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που η Ελλάδα εξελέγη στις 6 Ιουνίου μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026 με την υποστήριξη 182 κρατών για τρίτη φορά μετά τις διετείς θητείες των 1952-1953 και 2005- 2006”, είπε και εξήγησε ότι πυξίδα της θητείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι τρεις ελληνικές λέξεις, κατανοητές παγκοσμίως, που αρχίζουν από Δέλτα: Διάλογος «Dialogue», Διπλωματία «Diplomacy», και Δημοκρατία «Democracy».
Η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τους διοργανωτές και τον υπεύθυνο των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου, Στέλιο Περράκη, Ομότιμο Καθηγητή Διεθνών και ΕυρωπαϊκώνΘεσμών και Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.