Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο Έλληνας δήμαρχος στη Μελβούρνη

Ο ομογενής, Λάμπρος Ταπεινός, εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος του δήμου Μόρελαντ της Μελβούρνης, μιας περιοχής όπου διαμένουν χιλιάδες Έλληνες αλλά και πολίτες που κατάγονται από δεκάδες διαφορετικές χώρες.

Ο κ. Ταπεινός είναι ο τρίτος ελληνικής καταγωγής δήμαρχος που εκλέγεται τις τελευταίες μέρες σε δήμο της Μελβούρνης. Είχαν προηγηθεί η κα Μαίρη Λάλιου στο δήμο Γουϊτλεσι και ο κ. Τζιμ Γρίβας στο δήμο του Μάνινχαμ. Έργα υποδομής αλλά και διαφάνεια υποσχέθηκε ο κ. Ταπεινός που είναι «γέννημα θρέμμα» της ομογένειας και μέλος του Εργατικού κόμματος.

Στο παρελθόν χρημάτισε και πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ελληνοαυστραλών Φοιτητών (NUGAS) και έχει αγωνιστεί για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα αυστραλιανά δημόσια σχολεία. Στο δήμο του Μόρελαντ έχουν την έδρα τους πολλοί ομογενειακοί οργανισμοί και λειτουργούν τρεις ελληνορθόδοξες εκκλησίες.

Η πρώτη θητεία του κ. Ταπεινού στον Δήμο Moreland ήταν κατά την περίοδο 2008-2009.

Ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί κατά τη νέα του θητεία ο ομογενής δήμαρχος είναι αυτός της οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής και, όπως ανέφερε, στόχος του είναι η θέσπιση κανονισμών για το ύψος των προτεινόμενων πολυκατοικιών στις περιοχές του Coburg και του Brunswick.

O κ. Ταπεινός υποσχέθηκε, παράλληλα, ότι θα φροντίσει για την εμπρόθεσμη παράδοση δημοτικών έργων που έχουν καθυστερήσει, ενώ υποσχέθηκε περισσότερη πληροφόρηση προς τους δημότες όσον αφορά νέα έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή είτε πρόκειται για οικιστικής φύσης είτε για έργα κοινωφελούς χρήσης.
Η θητεία του κ. Ταπεινού στη θέση του δημάρχου θα διαρκέσει ένα χρόνο. Ο αριθμός των δημοτών στο συγκεκριμένο Δήμο ξεπερνά τις 147.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.