Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πάνω από 12.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο ενάντια στην Pegida.

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ συμμετείχε στo κάλεσμα των διοργανωτών.

Συγκεντρώσεις επίσης, σε Δρέσδη, Βόννη, Kassel, Würzburg


Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας (αφού οι διοργανωτές μιλούν για πολύ περισσότερους) 12.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν, χθες, Πέμπτη στο Μόναχο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις συγκεντρώσεις της Pegida, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλές προσωπικότητες ενώ η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η Pegida  σ άλλο σημείο, συγκέντρωσε μόνο 200 πολίτες, οι οποίοι μάλιστα είχαν να αντιμετωπίσουν τους 2.000 που πραγματοποίησαν, στο ίδιο μέρος, αντι-συγκέντρωση.

Την Δευτέρα στη Δρέσδη, στην καθιερωμένη εδώ και βδομάδες, συγκέντρωση της Pegida -  «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του εξισλαμισμού της Δύσης» -αυξήθηκε για άλλη μια φορά ο αριθμός των συγκεντρωμένων (17.500 σύμφωνα με την αστυνομία, 2500 περισσότεροι από την προηγούμενη Δευτέρα). Παράλληλα, σε 4.500 υπολογίζει ο αστυνομία τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πρωτοβουλίες της

Το «φαινόμενο» της Δρέσδης εξακολουθεί να θεωρείται μεμονωμένο, καθώς χθες στη Βόννη συγκεντρώθηκαν μόλις 250 υπέρ της Pegida και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με 2.500 συγκεντρωμένους αντιπάλους τους, το ίδιο συνέβη και στο Kassel όπου 200 υποστηρικτές της Pegida βρέθηκαν αντιμέτωποι με 2.000 άτομα. Eπίσης, στο Würzburg οι μόλις 200 υποστηρικτές της Pegida προκάλεσαν αντι-συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν 700 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.