Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Θετικά σχόλια από γερμανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες για Ελλάδα

TUI
 Ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του τουριστικού ομίλου TUI Μάριο Κέπερς, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κρήτη για να σχηματίσει προσωπική άποψη δήλωσε στην DW:
«Εκτός από το ότι συζητείται στους δρόμους το μέλλον της Ελλάδας, όλα είναι φυσιολογικά. Η καθημερινότητα κυλάει φυσιολογικά ενώ στα τουριστικά θέρετρα και τα ξενοδοχεία δεν ακούς ούτως ή άλλως τίποτα από όλα αυτά. (…) Όλα είναι όπως πάντα».
Επίσης σ ε άρθρο που δημοσιεύει το fvw γνωστοποιείται ότι η TUI δεν διαπιστώνει περιορισμούς στην τουριστική κίνηση λόγω της πολιτικοοικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.
H TUI έλαβε πρωτοβουλία να αποστείλει έναν κατάλογο ερωτοαπαντήσεων το οποίο στοχεύει να κατευνάσει την όποια ανησυχία των ταξιδιωτών και των ταξιδιωτικών γραφείων.
Ακόμη η TUI, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πελατών της, δημοσίευσε συνέντευξη που παρέθεσε η υπεύθυνη ταξιδιωτική πράκτορας της TUI  στην Ρόδο, κα Daniela Delang,  σχετικά με την εξέλιξη της τουριστικής  κατάστασης στο νησί.
Από την συνέντευξη προκύπτουν συνοπτικά  τα ακόλουθα:
-          Οι ξένοι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν τις διακοπές τους γοητευμένοι από την ελληνική φιλοξενία και χωρίς να ενοχλούνται από τους περιορισμούς της κίνησης χρημάτων. Εντός και εκτός των ξενοδοχειακών καταλυμάτων απολαμβάνουν την συνήθη εξυπηρέτηση και αισθάνονται παντού καλοδεχούμενοι.
-          Σε πολύ λίγες περιπτώσεις διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα είσπραξης χρημάτων από τα ΑΤΜ ή για το εάν γίνονται δεκτές οι πιστωτικές τους κάρτες.
-          Για τα διάφορα souvenirs που αγοράζουν ή για γεύματα σε εστιατόρια και ταβέρνες χρησιμοποιούν χρήματα ή πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δεδομένου ότι όλα τα καταστήματα είναι δια νόμου υποχρεωμένα να δέχονται κάρτες. Πάντως η κυκλοφορία του χρήματος παραμένει στα ίδια επίπεδα και δεν παρατηρούνται προβλήματα ρευστότητας στα ΑΤΜ.
-          Επίσης   δεν έχουν  σημειώνονται  ελλείψεις  στις προμήθειες των ξενοδοχείων, τα οποία είναι σε θέση να αγοράζουν και να αποπληρώνουν αγαθά για τις ανάγκες της  λειτουργίας τους και της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πελατών τους.
-          Τέλος σε σχετικό ερώτημα  για την επάρκεια καυσίμων, η κα Delang βεβαιώνει ότι οι περισσότεροι βενζινοπώλες αντιμετωπίζουν με επάρκεια βενζίνης την ζήτηση , ενώ  οι περισσότεροι από αυτούς δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και σε λίγες περιπτώσεις μόνο, μέχρι του ποσού των 30 Ευρώ.

Air Berlin, Lufthansa

Οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa και Air Berlin, οι οποίες θα συνεχίζουν κανονικά τα δρομολόγιά τους με προορισμούς περιοχές της Ελλάδας. Σε δήλωση του διευθυντή της Air Berlin, Stefan Bichler, στο τουριστικό έντυπο fvw υποστήριξε ότι θα συνεχιστούν κανονικά τα 74 εβδομαδιαία δρομολόγια από Γερμανία και Αυστρία προς την Ελλάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τις, συνολικά, 223 πτήσεις εβδομαδιαίως της Lufthansa (συμπεριλαμβανομένου και της πτήσεις Charter), όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας στο σχετικό ερώτημα

Studiosos

Ο διευθυντής του ΤΟ Studiosos, Peter-Mario Kubsch,  παρατηρεί ότι η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει την πραγματοποίηση ταξιδιών προς την Ελλάδα..
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος για το 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, ο διευθυντής του ΤΟ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εξυπηρέτηση τουριστών, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα νησιά και ότι οι πελάτες δεν έχουν μέχρι στιγμής αισθανθεί την κρίση.

L΄tur

Ο διευθυντής της  L΄tur Markus Orth δηλώνει ότι η εταιρεία του δεν έχει επηρεαστεί από τις μειώσεις κρατήσεων και ότι «από την αρχή του χρόνου αλλά και τις τελευταίες μέρες έχουμε θετικούς αριθμούς σε σχέση με πέρσι»
«Μιλάμε με ξενοδόχους στις περιοχές των προορισμών που έχουμε, ρωτάμε πελάτες που επιστρέφουν, επικοινωνούμε με τουριστικές εταιρίες στις περιοχές και διαπιστώνουμε ότι όλα λειτουργούν ομαλά και ότι οι πελάτες που επιστρέφουν είναι ευχαριστημένοι». Με ειδικές πληροφορίες έχουν τροφοδοτηθεί τα Call-Centers και τα υποκαταστήματα ώστε να μπορούν  να ανταποκριθούν σωστά σε ερωτήματα πελατών.
Από την Πέμπτη η L΄tur ξεκίνησε νέα καμπάνια για να προωθηθούν οι προορισμοί Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη. « Ήδη έχουν κλειστεί και άλλα ξενοδοχεία με πολύ καλές τιμές» δηλώνει ο διευθυντής παραγωγής Steffen Baumert και συμπληρώνει «η Ελλάδα μπορεί να πηγαίνει πολύ καλά με τις κρατήσεις αλλά η οπισθοχώρηση των κρατήσεων από τη ρωσική αγορά δημιουργεί κενά που μπορούν να καλυφθούν».
DRV (Deutsche Reisen Verband)
Στην τελευταία της ανακοίνωση από 6.7.2015 αναφέρεται στο γεγονός ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα παραμένουν σταθερά σε ανοδική πορεία και ότι δεν έχουν διαπιστωθεί ακυρώσεις, ..Η τουριστικός προορισμός «Ελλάδα» παραμένει από τους πιο δημοφιλής προορισμούς των γερμανών,, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής ομοσπονδίας ταξιδιών.

FTI
Η FTI Touristik παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα στο Μόναχο το χειμερινό της πρόγραμμα για τη σαιζόν 2015/16 με 23 διαφορετικούς κατάλογους. 
O 4ος μεγαλύτερος Tour Operator της Γερμανίας δίνει μεγάλη έμφαση στους προορισμούς long haul, καθώς σε ακόμα περισσότερες προσφορές και σε ευρύτερη ποικιλία των μεταξύ άλλων προορισμών της Ανατολής και της Αιγύπτου. 
Με την ευκαιρία της παρουσίασης του χειμερινού προγράμματος, ο κος Dietmar Gunz, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της FTI προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις αφού εκτίμησε ότι το πρόσφατο δημοψήφισμα δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών στην Ελλάδα. 
Οι τουρίστες απολαμβάνουν και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια ασφαλή διαμονή στην Ελλάδα, διότι οι πτήσεις, μεταφορές και διαμονές είναι εξασφαλισμένες από τον ταξιδιωτικό πράκτορα. 
Η τρέχουσα θερινή σαιζόν στη Ελλάδα δείχνει όσον αφορά στις κρατήσεις την ίδια δυναμική με αυτή του 2014, η οποία ήταν μία εξαιρετική χρονιά. 
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ανθρώπινο κεφαλαίο, με καλή εκπαίδευση και ανεξάντλητα αποθέματα τόσο πολιτισμικά όσο και γεωγραφικά.
Η νέα γενιά της Ελλάδας μπορεί να δει το μέλλον της μέσα από το μέλλον της Ευρώπης, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η χώρα προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα, υποδομές, αξιοπιστία και προβλεψιμοτητα.
Αυτά είναι τα κριτήρια που αξιολογεί ο οποίος ξένος θέλει να έρθει και να κάνει επενδύσεις σε μια ξένη χώρα.» 
«Οι επενδυτές αναμένουν από την οποία κυβέρνηση να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή και να σέβεται τα ανωτέρω κριτήρια και ελπίζουμε ότι ο ρεαλισμός και η ανάγνωση της πραγματικότητας θα υπερβεί τα όποια πολιτικά συμφέροντα και θα εργαστούν όλοι οι πολιτικοί για μια γρήγορη λύση».
«Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τη Γερμανική αγορά και δεν αναμένουμε να αλλάξει αυτό τώρα. 
Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευμάρεια τον πελατών μας που είναι ήδη εκεί ή που πρόκειται να ταξιδέψουν σύντομα. Άλλωστε, δεν είχαμε κανένα περιστατικό πελάτη μας που να αντιμετώπισε πρόβλημα είτε με ανάληψη μετρητών, χρήση πιστωτικής κάρτας η κάτι άλλο.» 
«Η FTI και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στους Έλληνες και το ελληνικό τουριστικό προϊόν και ο σχεδιασμός μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα παραμένουν ως έχουν. 
Υπενθυμίζω ότι πέρυσι είχαμε ανάπτυξη 25% στην Ελλάδα, όταν η Γερμανική αγορά στο σύνολο της μεγάλωσε κατά 10%. 
Σύντομα μάλιστα θα ολοκληρώσουμε και μια νέα επένδυση του Ομίλου μας στην Ελλάδα.» «Επιπλέον, φέτος έχω επιλέξει την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές μου διακοπές όπου σκοπεύω να ταξιδέψω μαζί με συνάδελφους από την FTI την ερχόμενη Παρασκευή». 
Οι κατάλογοι για το Χειμώνα του 2015/16 διατίθενται από τις 7 Ιουλίου 2015 σε πάνω από 10.000 FTI συνεταιρικά γραφεία ταξιδίων, καθώς και στο διαδίκτυο

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ / fvw 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.