Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ιανουάριος 1991 …το πρώτο εξώφυλλο του «ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ»…


Ο πόλεμος στο Ιράκ, που ίσως σήμερα να πληρώνει ακόμη η παγκόσμια Κοινότητα, ήταν η αφορμή της πρώτης έκδοσης του «ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ». 8σέλιδο και φυσικά με γραφομηχανή.

Από τότε μέχρι και το 2004 κυκλοφορούσε το περιοδικό μηνιαία, για να μετατραπεί στη συνέχεια η έκδοσή του σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπήρξαν μια σειρά από ειδικές εκδόσεις (ασκήσεις για πανελλαδικές ομογενών, «Γερμανία Πόλεμος και Ειρήνη», η συνθήκη του Μάαστριχτ, γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου κλπ).

Το 1995 ο «Δορυφόρος» (Σύλλογος για την προώθηση του διαλόγου των νέων στην Ευρώπη) γίνεται μαζί με άλλους 15 φορείς του Μονάχου ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ (Ίδρυμα για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, των γραμμάτων και της τέχνης), ενώ διοργάνωσε  ανά διαστήματα συναυλίες (Χάρις Αλεξίου, Μητροπάνο, Αρβανιτάκη κλπ) και ενημερωτικές εκδηλώσεις (AIDS).

Από τις τελευταίες δράσεις ήταν το Συμπόσιο που διοργάνωσε το 2010 στο Μόναχο με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την έναρξη της μετανάστευσης των Ελλήνων την δεκαετία του 1960.
Τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία  με άλλους 7 φορείς του Μονάχου διοργανώθηκε εκδήλωση με σκοπό την στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σήμερα ο «Δορυφόρος» έχει δυο «σελίδες»

Την σελίδα www.doryforos.org με αποκλειστικά νέα για το Μόναχο και τα περίχωρα και το Blog www.doryforos-europa.blogspot.com με νέα ομογενειακά, κοινωνικά και πολιτικά από την Ελλάδα την Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Δορυφόρος δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις των οργανωμένων φορέων του Ελληνισμού καθώς ένας από τους κεντρικούς στόχους του είναι η προβολή και στήριξή τους.



Η συντακτική επιτροπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.