Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Στις 21 Απριλίου η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 έχει προγραμματιστεί η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Στην τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», όσο και στην τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος .
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, έως τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 οπότε θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή Παράδοσής της.
«Η φετινή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμπίπτει με την συμπλήρωση 80 ετών από τότε που η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, για να φωτίσει τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.Λαμπαδηδρόμος και ένας πρόσφυγας
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι ότι ένας πρόσφυγας θα τρέξει ως Λαμπαδηδρόμος στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα.
Παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννης Καρράς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι Πρωθιέρεια θα είναι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου και συνθέτης ο Ιωάννης Ψειμάδας. Υπεύθυνος συντονιστής- σκηνοθέτης των δύο τελετών είναι το μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Φώτης Καϋμενάκης.
«Ελλάδα Μπορείς»
Στην συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας «Ελλάδα Μπορείς».
Επικεφαλής του προγράμματος έχει τεθεί ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος, μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες, συμμετέχει σε επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης και πρόσκλησης των εθελοντών και του κοινού στην επίσημη τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.


Πηγή: http://gr.euronews.com/ Άλκης Τάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου