Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Επιστολική ψήφο, εκλογή απόδημων βουλευτών ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε τι δικές του προτάσεις με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ για το δικαίωμα ψήφου των απόδημων.

Το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων προτείνει "εκλογικές περιφέρειες Αποδήμου ανά γεωγραφική ενότητα για να μπορούν να εκλέγουν οι απόδημοι απόδημους βουλευτές,
την εκλογή βουλευτών σε αντιστοίχιση προς τον πληθυσμό των απόδημων της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας (μια από τις κύριες πηγές αντισυνταγματικότητας)
καθώς και την άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι και μέσω επιστολικής ψήφου"

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Απόδημου του ΠΑΣΟΚ:


Σιγά που θα διέφερε ο Κυριάκος…

Την αποκλειστικά ψηφοθηρική σχέση της ΝΔ με τους Απόδημους Έλληνες αποδεικνύει για πολλοστή φορά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σημερινή κατάθεση πρότασης νόμου για την «Άσκηση Εκλογικού Δικαιώματος κατά τις Βουλευτικές Εκλογές του Απόδημου Ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή».
Η ΝΔ συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον Ελληνισμό της Διασποράς με ασέβεια και να αγνοεί τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων και την επιθυμία του κάθε Απόδημου να διεκδικεί την ισοτιμία και την ισονομία.
Γι’ αυτό, επί της ουσίας, επαναφέρει τον ίδιο νόμο που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή το 2009, ο οποίος υποχρεώνει τους Απόδημους Έλληνες να εμπλέκονται στις κομματικές αντιπαραθέσεις και τις πελατειακές λογικές στις περιφέρειες της χώρας και να δίνουν την ψήφο τους για να εκλέγονται βουλευτές που ζουν στην Ελλάδα και όχι Απόδημοι.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν στη ΝΔ και στα λοιπά κόμματα της χώρας ότι το ΠΑΣΟΚ:
στην αναθεώρηση του 2001, ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων να προβλέπεται με ολοκληρωμένο τρόπο στο Σύνταγμα και ως εκ τούτου υποστηρίζει την θέσπιση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους έχοντες την Ελληνική ιθαγένεια απόδημους ψηφοφόρους στις χώρες που ζουν.
προτείνει –εδώ και χρόνια- εκλογικές περιφέρειες Αποδήμου ανά γεωγραφική ενότητα για να μπορούν να εκλέγουν οι απόδημοι απόδημους βουλευτές.
προτείνει και ζητά την εκλογή βουλευτών σε αντιστοίχιση προς τον πληθυσμό των απόδημων της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας (μια από τις κύριες πηγές αντισυνταγματικότητας)
προτείνει και ζητά να καθιερωθεί, ως πρόσφορο μέσο, η άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι και μέσω επιστολικής ψήφου.
προτείνει και ζητά να υπάρξει απογραφή των εκλογέων καθώς και η επίλυση σημαντικών τεχνικών ζητημάτων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών.
Η Νέας Δημοκρατία και όσες άλλες πολιτικές δυνάμεις επιχειρήσουν να εντάξουν στα  δημαγωγικά τους κόλπα την ψήφο του Αποδήμου θα βρουν το ΠΑΣΟΚ μπροστά και απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.