Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Για 1η φορά προβλέπεται η επόμενη γενιά να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη

"Τα παιδιά μας θα ζούνε σε καλύτερη κατάσταση από ότι εμείς" έλεγαν όλες οι προηγούμενες γενιές για τις επόμενες.

Αν όμως επικρατήσουν οι προβλέψεις του Mc Kinsey Clobal Institute για πρώτη φορά η συγκεκριμένη θεωρία -που στο περελθόν γινότανε πράξη- στο μέλλον θα ανατραπεί και θα αντικατασταθεί με το "οι γονείς μας ζούσανε καλύτερα".

Ο Stephan Kaufmann παρουσίασε στην Frankfurter Rundschau την έρευνα της εταιρείας που έγινε σε 25 βιομηχανικές χώρες.

Στην Βρετανία για παράδειγμα η σημερινή γενιά μεταξύ 15-35 χρονών έχει εισόδημα κατά 8.000 λίρες μικρότερο από όσο είχε η προηγούμενη γενιά στην ηλικία της (σε απόλυτους αριθμούς).

Μάλιστα συνολικά στις 25 βιομηχανικές χώρες καταγράφηκε μεταξύ 2005-2014 μια στασιμότητα ή μείωση σε μισθούς και έσοδα στα 2/3 των νοικοκυριών. Δηλαδή σε 540-580 εκ. άνθρωποι.

Συγκριτικά για το χρονικό διάστημα 1993-2005 η κατάσταση αυτή δεν αφορούσε ούτε 10εκ ανθρώπους., δηλαδή μόλις το 2% των νοικοκυριών.

Στις βιομηχανικές χώρες  η έρευνα  καταγράφει τραγική την κατάσταση στην Ιταλία με σχεδόν 100% των πολιτών να βρίσκεται σε στάσιμη κατάσταση ή να έχει χάσει από το καθαρό εισόδημά του.
Στην Ολλανδία ισχύει το ίδιο για το 70%.

Η πρόβλεψη δείχνει μέσα στην επόμενη 10ετία η κατάσταση (στασιμότητα ή μείωση) αυτή να επικρατεί σε όλες τις χώρες στο 70-80% των ανθρώπων.

Έτσι παρά την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, παρά τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη συνολικά τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν το "κάθε χθες και καλύτερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.