Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

documenta 14 (Αθήνα - Kassel) : Ξεκινάει το Πρόγραμμα Δημοσίων Δράσεων

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το Πρόγραμμα Δημοσίων Δράσεων της documenta 14, με επίκεντρο το Εκθεσιακό Κέντρο στο Πάρκο Ελευθερίας που παραχωρήθηκε από τον δήμο για έναν χρόνο στη διοργάνωση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή της διεθνούς έκθεσης με το ελληνικό κοινό.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την άνοιξη του 2017 στην Αθήνα (φιλοξενείται από τις 8
Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου), η οποία γίνεται η πρώτη πόλη στην ιστορία της documenta που συν-φιλοξενεί τη διοργάνωση μαζί με τη γερμανική πόλη του Κάσελ (από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου).

Η documenta14 που πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια συμπλήρωσε 60 χρόνια ζωής και η συμφωνία για την από κοινού φιλοξενία ανακοινώθηκε επισήμως τον Μάρτιο του 2015 στο Βερολίνο, από τους δημάρχους Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και Κάσελ κ. Bertram Hilgen, παρουσία της διευθύνουσας συμβούλου της documenta 14 κυρίας Annette Kulenkampff.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε τη διοργάνωση της documenta14 ως πολλαπλή πρόκληση για την Αθήνα. «Η φιλοξενία της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης είναι δώρο για την πόλη μας. Ένα δώρο που πέρα από την συναρπαστική περίοδο της έκθεσης αφήνει γόνιμη παρακαταθήκη για την Αθήνα» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Πηγή: cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου