Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Συνελήφθη ο δράστης. 4 νεκροί, τουλάχιστον 15 οι τραυματίες

Ένας άνδρας ύποπτος για "ανθρωποκτονίες τρομοκρατικού χαρακτήρα" τέθηκε υπό κράτηση σήμερα στη Στοκχόλμη, την επομένη της αιματηρής επίθεσης με φορτηγό που έσπειρε τον τρόμο στη σουηδική πρωτεύουσα.

“Ο άντρας συνελήφθη ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Μπίστρομ, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει και συνεργούς.
Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, καθώς τα τεκμήρια της σύλληψης ενισχύονται από τη διεξαγωγή και την εμβάθυνση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η σημερινή σύλληψη έγινε επί τη βάσει αξιολόγησης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.
Η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης, μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση επικαλούμενη πολλές αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.
Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.Τελευταίες ειδήσεις του ZDF αναφέρουν ότι ο συλληφθέντας ήταν μεν στο φορτηγό αλλά δεν ήταν ο οδηγός. 

--------------------------------------


Συνελήφθη ο δράστης που οδήγησε το
φορτηγό στο πλήθος. Μάλιστα σύμφωνα με του σουηδικό  "Aftonbladet" ο δράστης ομολόγησε. Η αστυνομία δεν πιστοποίησε το δημοσίευμα όσον αφορά την ομολογία.

4 οι νεκροί σύμφωνα με το εθνικό σουηδικό δίκτυο TT 15 οι τραυματίες. 

To ιστορικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.