Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η μεγαλύτερη γαμήλια ινδική τελετή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε χθες ο πολυαναμενόμενος ινδικός γάμος χλιδής στο κέντρο της Αθήνας που έφερε αέρα «Bollywood», αλλά και τεράστια έσοδα στην ελληνική πρωτεύουσα με τις εκδηλώσεις να έχουν διάρκεια τέσσερις μέρες.   Όπως είχε αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Τιμ Ανανιάδης, γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και King George πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη γαμήλια ινδική τελετή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο κέντρο της
Αθήνας.  

Για τις ανάγκες φιλοξενίας των εκατοντάδων καλεσμένων είχε κλειστεί όλο το «King George» και μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου «Μεγάλης Βρεταννίας». Μόνο για την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, την εστίαση και την πραγματοποίηση άλλων παράλληλων εκδηλώσεων υπολογίζεται πως δαπανήθηκαν περίπου, 350.000 ευρώ ενώ ο γάμος υπολογίζεται ότι σε διάστημα 4 ημερών προκάλεσε συνολικό τζίρο 500.000 ευρώ στην αγορά της πρωτεύουσας περιλαμβανομένου και του κόστους των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. 

Οι δύο οικογένειες των μελλόνυμφων με ρίζες από την Ινδία προέρχονται από το Λονδίνο και τη Νιγηρία. Η Αθήνα επελέγη ως γαμήλιος προορισμός ανταγωνιζόμενη τη Γενεύη και το Αμστερνταμ.   Οι τετραήμερες εκδηλώσεις, έκλεισαν χθες με μια πρωτόγνωρη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο. Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι από τη μακρινή Ινδία με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες άρχισαν να καταφθάνουν στο λιτά στολισμένο Ζάππειο, λίγα λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν το παραδοσιακό κόκκινο τρενάκι που έχει ως αφετηρία το Σύνταγμα και κάνει τον γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. «Έχετε μια υπέροχη χώρα, η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Γυρίσαμε όλη την Αθήνα, φτάσαμε μέχρι της μοναδικές παραλίες δίπλα στην πρωτεύουσα σας» είπε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ένα από τα πρώτα καλεσμένα ζευγάρια, που βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. «Θα ξαναεπισκεφθούμε την χώρα σας. Οι τέσσερις ημέρες δεν ήταν αρκετές» μας είπε μια άλλη Ινδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα επιλέχθηκε από τους νεόνυμφους μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Πολλοί ήταν οι περαστικοί, κυρίως τουρίστες, που σταματούσαν και ρωτούσαν για την εκδήλωση και για την ιστορία του κτιρίου. Κάποιοι, μάλιστα, γνώριζαν ότι εδώ υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδος στην ΕΟΚ τον Μάιο του 1979, καθώς το είχαν διαβάσει στον τουριστικό οδηγό που κρατούσαν. Αρκετοί περαστικοί παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα μέχρι να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν.   Σημειώνεται ότι ο γαμήλιος τουρισμός αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την Σαντορίνη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων ιδιαίτερα ζευγαριών από την Κίνα, με το αριθμό των γάμων να ξεπερνούν πλέον και τους 1000 σε ετήσια βάση. 

Δημοσιεύτηκε στο www.lifo.gr, φωτογραφίες Γιάννης Κολεσίδης ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.