Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Γερμανία: Επίθεση των ΜΜΕ στο Δήμαρχο του Αμβούργου

«Σοκαρισμένα» δείχνουν τα γερμανικά ΜΜΕ από τα επεισόδια που έγιναν το τριήμερο της σύσκεψης των G20 στο Αμβούργο. 

476 τραυματίες αστυνομικοί, 186 συλλήψεις (αριθμός για τραυματισμένους διαδηλωτές δεν δίνουν τα ΜΜΕ, καθώς οι συγκεκριμένοι είχαν δικό τους προσωπικό πρώτων βοηθειών).


Τα ΜΜΕ κατηγορούν το ένα μετά το άλλο τον Δήμαρχο Scholz (το κρατίδιο του Αμβούργο έχει πολιτειακό αρχηγό το Δήμαρχο και όχι Πρωθυπουργό), τόσο γιατί ήθελε την πραγματοποίηση της σύσκεψης στην πόλη του Αμβούργου, όσο και επειδή είχε δηλώσει -πριν τα γεγονότα- ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για βανδαλισμούς.

Επίσης, το γεγονός ότι επέρριψε ευθύνες στο τοπικό δικαστήριο επειδή επέτρεψε την κατασκήνωση των διαδηλωτών προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ως μεταφορά των ευθυνών.
Η αντιπολίτευση (CSU) ζήτησε ήδη την παραίτηση του Δημάρχου.

Πάντως, δε λείπουν και οι πιο ρεαλιστικές φωνές που πιστεύουν ότι δεν πρέπει η δημοκρατία να φοβάται την διοργάνωση τέτοιων συσκέψεων επειδή μια μερίδα ακραίων μπορεί να προκαλέσει επεισόδια και ότι σε κάθε πόλη της Γερμανίας μπορεί να υπήρχε αυτή η εξέλιξη.

Γεγονός πάντως, είναι ότι οι βάνδαλοι απέτρεψαν ακόμη μια φορά να ακουστεί η φωνή και τα αιτήματα δεκάδων χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών που επί τρεις μέρες διαδήλωναν στο Αμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.