Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Βόννη: Δοξολογία και επίσημη εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης για Επέτειο 1940

Δοξολογία και επίσημη εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας για την Εθνική Επέτειο 1940

Την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017, τελέστηκε με λαμπρότητα στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βόννης, που ως γνωστό είναι ο καθεδρικός ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία τέλεσε ο προιστάμενος του ιερού Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωκράτης Νταλλής, συμπροσευχομένου και του πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, Αρχιερατικού Επιτετραμμένου για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Ο ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ευρίσκετο στο Βερολίνο, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον ιερό ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, παρουσία του εξοχοτάτου Πρέσβη της Ελλάδος στην ΟΔΓ και των στρατιωτικών αποστολών της Ελλάδος στη Γερμανία.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών στον κατάμεστο ιερό ναό της Βόννης, ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Μητροπόλεώς μας, στην οποία έλαβε μέρος όλο το εκκλησίασμα. Συγκινητική ήταν η ερμηνεία και παρουσίαση τραγουδιών της εποχής του πολέμου 1940, από χορωδία κυριών και νεανίδων της Βόννης, υπό τη διεύθυνση του μουσικού και τενόρου της όπερας κ. Γεωργίου Κανάρη..

Στην τελετή παρέστησαν μέλη της παροικίας Βόννης και των γύρω περιοχών, έλληνες συμπατριώτες μας της πρώτης, δεύτερη και τρίτης γενιάς μεταναστών, επιστήμονες διαφόρων κλάδων, ιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, σύμβουλοι και υπάλληλοι γερμανικών επιχειρήσεων, φοιτητές κ.α. Με τη θαυμάσια και λίαν εντυπωσιακή ένστολη παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο αντισμήναρχος κ. Ευτύχιος Κλεινάκης, που υπηρετεί ως „Σύνδεσμος της Πολεμικής Αεροπορίας στην ΒΑΑΙΝΒw“, (Griechische Verbindungsstelle beim BAAINBw) στη πόλη Koblenz, συνοδευόμενος από την εκλεκτἠ σύζυγό του Αγγελική, που υπηρετεί ως εκπαιδευτικός σε ελληνικό σχολείο της Γερμανίας. Τα γλυκίσματα και τα εδέσματα, προσφορά των γυναικών της Ενορίας, ήταν „πεντανόστιμα“.

Το ιστορικό της ημέρας και τη σημασία της Εθνικής Επετείου 1940 τόνισε και ανέπτυξε στην ομιλία του, σε κλίμα βαθείας συγκίνησης, τόσο στον Ναό, όσο και στην αίθουσα, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σωκράτης Νταλλής

Ανακοίνωση τύπου Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.