Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατική επίθεση

Στη σύλληψη ενός 19χρονου σύρου που φέρεται να προετοίμαζε επίθεση με εκρηκτικά προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο άνδρας με το όνομα Γιάμεν Α. συνελήφθη τα ξημερώματα από τις ειδικές δυνάμεις της
αστυνομίας στην πόλη Σβέριν (Neu Zippendorf), ενώ ερευνήθηκαν και πολλά διαμερίσματα της περιοχής αυτής που βρίσκεται βόρεια του Βερολίνου.

Ο νεαρός σύρος φέρεται «να προγραμμάτιζε και να είχε ήδη καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάπραξη μιας επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα στη Γερμανία», υπογράμμισε η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ύποπτος είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο ή όχι», διευκρινίζει η εισαγγελία, η οποία προσθέτει ότι διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο άνδρας ανήκε «σε μια τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο σύρος «το αργότερο τον Ιούλιο του 2017» έλαβε την απόφαση «να πυροδοτήσει μια βόμβα στη Γερμανία με στόχο να σκοτώσει και να τραυματίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Τις επόμενες εβδομάδες άρχισε να συγκεντρώνει χημικά προϊόντα και τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός εκρηκτικού μηχανισμού.

Πηγή: Spiegel, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.