Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τι σημαίνει η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας NIKI

Τη θυγατρική της Air Berlin, την αεροπορική εταιρεία NIKI, σχεδίαζε να αγοράσει  η Lufthansa. Μέχρι που η Ε.Ε. εξέφρασε προβληματισμούς για τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλίου στις αερομεταφορές στη Γερμανία (ήδη οι τιμές της Lufthansa μετά την πτώχευση της Air Berlin το Φθινόπωρο έχουν αυξηθεί).

Αποτέλεσμα του προβληματισμού που εξέφρασε η Ε.Ε. ήταν να αποσύρει η Lufthansa την πρόταση αγοράς της NIKI. Παρότι η LH  είχε, τελευταίο διάστημα, τροφοδοτήσει με αρκετά χρήματα την προσπάθεια για να διατηρήσει τις πτήσεις τςη NIKI.

Έτσι η NIKI κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας κάτι που πρώτα απ όλα σημαίνει ότι θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους περίπου 1.000 εργαζόμενοι.

Χαμένοι, όπως αναφέρει άρθρο-σχόλιο του Caspar Busse, στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung , θα είναι και οι πελάτες που πίστεψαν στην αγορά της εταιρείας από την LH και τώρα έχουν στα χέρια τους εισιτηρία (μάλλον) χωρίς καμία απολύτως αξία. 

Αλλά και ο φορολογούμενος κινδυνεύει να χάσει από την πτώχευση της NIKI. Με την αγορά της NIKI  η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα μπορούσε να της επιστραφεί το μεταβατικό δάνειο που είχε δώσει το καλοκαίρι στην Air Berlin. Κάτι που πιστοποίησε και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Steffen Seibert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.