Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο. Νίκη στον τελικό επί της γηπεδούχου Προ Ρέκο

Για πρώτη φορά μετά το 2002 στη Βουδαπέστη ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης! Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 9-7 της Προ Ρέκο στην Γένοβα και κατέκτησε το Champions League στο πόλο ανδρών.     

Το... ντέρμπι με την Προ Ρέκο και η δικαίωση και οι μεγάλες επεμβάσεις
του Πάβιτς

Οι Πειραιώτες έχοντας ως ισχυρό τους όπλο την αμυντική τους προσέγγιση ξεκίνησαν τον αγώνα έχοντας το προβάδισμα στο 1ο οκτάλεπτο με 2-1.

Το ματς εξαρχής ήταν δύσκολο με τους Ιταλούς να επιδιώκουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους κυρίως στον παίκτη παραπάνω. Στο 2ο οκτάλεπτο οι Ιταλοί έχοντας και την ώθηση του κόσμου τους έφτασαν στο 3-3. Ωστόσο ο Φουντούλης είχε την επιθετική απάντηση για να κάνει το 4-3 στο παιχνίδι. Παρά τις επεμβάσεις του κίπερ του Ολυμπιακού η Προ Ρέκο βρήκε τον τρόπο να κάνει το 4-4 και ενώ ένα δυνατό της όπλο ήταν τα σουτ από την περιφέρεια. Ο Πάβιτς όμως στην συνέχεια της αρνήθηκε το γκολ σε εκτέλεση πέναλτι και κράτησε όρθια την ομάδα. Το α' μέρος έληξε το 4-4.

Η γκολάρα του Φουντούλη έκανε το σκορ 5-4 ενώ μετά από νέα απόκρουση του Πάβιτς ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλο γκολ για το 6-4. Η Προ Ρέκο όχι μόνο μείωσε αλλά και ισοφάρισε σε κόντρα επίθεση για το 6-6, δείχνοντας το πόσο ισχυρός αντίπαλος ήταν. Ο Ολυμπιακός όμως με εξαιρετικό γκολ του Γεννηδουνιά αλλά και τέρμα (σ.σ. ένα ακόμα) του Φουντούλη πήγε το ματς στο 8-6. Ο ίδιος παίκτης, ο Φουντούλης έκανε το 9-6 και η Προ Ρέκο απλώς μείωσε προς το τέλος στο 9-7.Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 9-7 της Προ Ρέκο στην Γένοβα και κατέκτησε το Champions League στο πόλο ανδρών.    



Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.