Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Φρεγάτα και αρματαγωγό ανοικτά της Νέας Μάκρης για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες κατοίκους

 Tελευταία νέα :

Δήμαρχος Ραφήνας: Ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί


Εκατοντάδες άτομα έχουν καταφύγει στο λιμάνι της Νέας Μάκρης και περιμένουν την από θαλάσσης σωτηρία - Κλειστή η περιφερειακή
οδός από Ραφήνα σε Μάτι για να διευκολυνθεί η μεταφορά τους

Με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη απέπλευσαν από το
Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να μεταβούν ανοικτά της ΝέαςΜάκρης και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην παραλία της περιοχής.

Τα δύο πλοία του ΠΝ αναφέρεται να φτάσουν στο σημείο πέριπου σε μιάμιση ώρα από τη στιγμή του απόπλου τους. 
Όταν φτάσουν εκεί, πάντα υπό τον συντονισμό του ναυάρχου Αποστολάκη, η φρεγάτα θα κατεβάσει τις βάρκες της (ΠΑΚ) η καθεμιά από τις οποίες χωρά  20 άτομα  και θα ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς  των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία. 


Να σημειώσουμε πως μόνον τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στις παραλίες της περιοχής είναι 650, ενώ μαζί τους έχουν καταφύγει και εκατοντάδες πολίτες. 

Η επιχείρηση δεν θα είναι εύκολη δεδομένου ότι θα εξελιχθεί νύχτα, ωστόσο οι άνδρες του ΠΝ έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση να την ολοκληρώσουμ με επιτυχία. Σύμμαχός τους και ο καιρός που ανάμενεται σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ να έχει βελτιωθεί  καθώς οι ισχυροί άνεμοι θα έχουν κοπάσει μετά τα μεσάνυχτα. 

Συνδρομή και του λιμενικού για τον απεγκλωβισμό πυρόπληκτων 

Από στιγμή σε στιγμή όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναμένεται να φτάσουν στο Μάτι, στο Ζούμπερι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Πρόκειται για τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου